základní část, 21. kolo
13.02.2022 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Lingr zařídil Slavii vítězství na Slovácku

Slavia poprvé na jaře skórovala a poprvé vyhrála. V souboji dvou celků z horních pater tabulky uspěla na Slovácku 0:1 po trefě Lingra, díky výsledku z Letné se také vrátila zpět na první místo.

Domácí nastoupili v útoku s Vechetou, naopak nejlepší střelec Václav Jurečka byl na lavičce. Sešívaní postavili na hrot Tecla, lepit museli i obranu. Na stoperu vedle Ousoua zaskakoval Holeš, levého beka hrál debutant Jurásek.

Utkání to věru nebylo z těch nejpohlednějších. V sedmé minutě se hosté dožadovali pokutového kopu, když Holeš napálil Havlíkovu ruku. Sudí ovšem nic nepovoleného nespatřil. Po půlhodině zkoušel Holeš vyslat Olayinku, i díky nedorozumění v domácí obraně z toho málem byla zajímavá šance.

Nakonec se červenobílí dočkali krátce před odchodem do šaten po vypracované a velmi povedené akci. Po Olayinkově průniku po křídle vyslal Schranz skvělým pasem Baha a ten vracel přízemním centrem před bránu, kde už Ondřej Lingr snadno doklepl balón do odkryté klece.

Po necelých třech čtvrtinách utkání se pro Trpišovského svěřence zrodila další příležitost. Holeš střílel po Ševčíkově pasu, pokus mu sice nesednul, ovšem našel na zadní tyči Schranze. Ten sice byl v poměrně ostrém úhlu, rozhodně však mohl zakončit lépe, než učinil nepovedenou střelou výrazně mimo prostor tří tyčí.

Prakticky jediné ohrožení Mandousovy svatyně přišlo v samotném závěru. Z veliké dálky to zkoušel Havlík, přičemž slávistický brankář měl co dělat, aby střelu vytěsnil na roh. I ten zahráli Jihomoravané zdařile a hostující obránce musel odehrávat balón z brankové čáry.

Vedení ovšem Vršovičtí udrželi a po třech soutěžních zápasech bez výhry konečně uspěli. Díky remíze mezi Spartou a Plzní jim navíc znovu patří prvenství v lize. Slovácku zase přišla vhod nečekaná porážka Baníku, se Slezany má aktuálně stejně bodů, ovšem jeden zápas k dobru.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 (Krmenčík, Sor, Ousou)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kecipep

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Alan

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Milan DW

1X, jestli pan Trpišovský hráče v kabině nezjebal, možná i čistá 1

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia by mohla dovrsit svou postupku a prohrat 3:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2 (Jurečka - Holeš, Olayinka)

Reagovat
delfin

Madsen na lavičce Jurasek misto Plavšiče Tecl v základu, všichni víme že je prima kluk.

Reagovat
Realita

Nemá Petržela namalované oči? Úplně jak když má udělané černé linky kolem celého oka...

Reagovat
smazaný uživatel

Super, 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele