základní část, 23. kolo
26.02.2022 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Dvougólový Jurečka řídil obrat Slovácka proti Boleslavi

Celou hodinu pokračovalo Slovácko ve střeleckém trápení i proti Mladé Boleslavi. Pak ale začal úřadovat střídající spasitel Václav Jurečka, který dvěma góly zařídil obrat ve skóre a tři body pro uherskohradišťské mužstvo. Moravané si tak pojistili páté místo v tabulce, Středočeši naopak dost možná přijdou o šestou příčku.

V úvodu se oba celky oťukávaly, do prvního nebezpečného zakončení se dostal domácí Cicilia, jenž hlavičkoval nad břevno. V 18. minutě rázně odpověděli hosté. Hlavatý vyhledal centrem v pokutovém území Douděru, který hlavou dopravil pas za záda marně se natahujícího brankáře Fryštáka.

Aby těch ran pro Moravany nebylo málo, musel se vzápětí poroučet ze hřiště zraněný stoper Kadlec. Vše zlé ale bylo pro něco dobré. Kadlece totiž vystřídal Jurečka, jehož přitom v základní sestavě poněkud překvapivě nahradil Cicilia. Ještě v první půli mohl Jurečka ukázat, že zápas na lavici náhradníku započal neprávem, ve velké šanci jej však vychytal boleslavský gólman Šeda. Následná dorážka Sadílka již na bránu neprošla.

Druhý poločas zahájili aktivněji Středočeši. Nejprve musel Fryšták vyrážet pokus Ladry zpoza pokutového území, poté se pořádně natáhl a vytěsnil přízemní křižnou střelu Ewertona z úhlu. V 61. minutě ale Ewerton vyrobil hrubici, která stála hosty vedení a v konečném součtu i bodový zisk. Brazilce totiž ve středu hřiště připravil o balón Reinberk, který vysunul Jurečku, jenž překonal Šedu a vyrovnal.

První jarní branka polila Slovácko živou vodou. Domácí se hnali za vítězstvím, kterého v samotném závěru přece jen dosáhli. Pomohl jim k tomu autor úvodní trefy duelu Douděra, který ve vlastní šestnáctce nedovoleně zastavil Vechetu. Nařízený pokutový kop si vzal na starost Jurečka, na jehož střelu si sice Šeda sáhnul, míč ovšem i tak rozvlnil síť a rozjásal uherskohradišťský stadion.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

2:0

Reagovat
Alan

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes jsme tu výhru Slováca potřebovali uhrát jako sůl. Na jaře se nám nedaří kombinačně a na mužstvo padla deka. Nepřesné přihrávky a nervozita v zakončení. No, snad nás výhra nakopne a hlavně to potřeboval Jurečka. Pentle zasloužená. My jsme FC Slovácko buzny!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele