základní část, 12. kolo
23.10.2021 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Slovácko na poslední chvíli udolalo Bohemians a dál se drží na špici

Už se zdálo, že Bohemians ubrání útočnou vozbu Slovácka. V samotném závěru se ale štěstí přece jen přiklonilo k hochům z Uherského Hradiště. Díky Riginu Ciciliovi tak Moravané minimálně na jeden den vystoupali na druhé místo v tabulce.

Zpočátku se obě mužstva spíše jen rozkoukávala. Až ve 27. minutě se jedno z nich dostalo k zaznamenáníhodnému střeleckému pokusu, když ránu Reinberka z hranice pokutového území vyrazil gólman Pražanů Bačkovský. Po půlhodině hry vyvezl míč křídelník domácích Petržela, z jehož práce těžil Kohút, avšak křižná střela mladého záložníka se mezi tři tyče nevměstnala.

Do největší šance první půle se ve 38. minutě dostal Kalabiška, jenže jeho volej po centru Petržely zlikvidoval pohotový Bačkovský. Dvě minuty po změně stran konečně zahrozila také Bohemka — brankář Slovácka Nguyen vyrazil zakončení Nováka na břevno. Talent "Klokanů" byl znovu v akci v 66. minutě, kdy si na jeho kolmici za obranu naběhli dva spoluhráči. Balón do sítě dopravil Hronek, gól ovšem kvůli ofsajdu neplatil. Kdoví, jak by situace dopadla, kdyby se místo Hronka prosadil Fulnek...

Na kdyby se ale nehraje. Dál se hrálo bez branek a hosté už si další brankovou příležitost nevypracovali. Čím dál větší tlak si totiž vypracovávalo Slovácko. V 67. minutě neudržel Bačkovský centr Kalabišky, dorážku Sadílka však na poslední chvíli zablokoval Květ. V závěrečné desetiminutovce nemířil po pasu od Holzera přesně hlavičkujcí Reinberk, už v nastaveném čase se mezi tři tyče nevešel volej Jurečky.

Ve třetí minutě nastavení se ale Moravané přece jen dočkali. Centr Sadílka propadl až k Ciciliovi, tomu sice angažmá v Uherském Hradišti nevychází podle představ, tentokrát se však stal hrdinou Slovácka. Jeho teč těsně před Bačkovským uvedla příznivce domácích do varu.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 by znamenala zisk pro sk. Mají se navyhlédat.

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele