4. kolo
20.09.2020 15:30 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Mohutný obrat vynesl Olomouci v Brně tři body

Ani na čtvrtý pokus se Zbrojovka po návratu do ligy nedočkala vítězství, přestože tentokráte mu byla hodně blízko. Po gólech Přichystala a Růska dvakrát vedla, Sigma ale srovnala díky trefě Greššáka a Černínově vlastenci. O vítězství hostů pak rozhodli Falta se Zifčákem.

Během první pětiminutovky přišla jedna velká šance na každé straně. Zmrzlý číhal na zadní tyči na centr, následně však napálil míč jen do tyče. Na druhém konci hřiště hasil brejkovou situaci na poslední chvíli Jemelka. V deváté minutě už ale šlo Brno do vedení. Pachlopníkův centr vyrazil Mandous k Šumberovi, který balón posunul na Jakuba Přichystala a ten už si se zakončením věděl rady.

Tentýž hráč mohl po čtvrtině utkání vedení navýšit, patičkou však zamířil o kousek nepřesně. Podle pořekadla "nedáš, dostaneš" udeřili Hanáci. Po chybě domácí obrany předal Nešpor míč Greššákovi, jehož přesná rána na zadní tyč znamenala vyrovnání. Asistující Nešpor o deset minut později sám dokázal překonat brankáře, jenže radost mu zhatil praporek pomezního.

Nedlouho po přestávce se musel zaskvět Mandous, jenž tváří v tvář vychytal Antonína Růska. Po padesáti minutách hry už ale byl úspěšnější brněnský útočník, jehož střela na zadní tyč slavila úspěch. Když ale byla odehrána hodina, vrátil se zase ukazatel skóre na vyrovnanou hodnotu. Faltův centrovaný míč si nešťastník Černín hlavou poslal do vlastní sítě.

A tím jako by zlomil svůj tým. Netrvalo dlouho a Sigma se dokonce dostala do vedení. Střídající Šimon Falta zpoza vápna vypálil přesně do šibenice, Floder se mohl jen ohlídnout. Blízko srovnání byl záhy Přichystal, ten by ale musel dát balónu správnou výšku. Na druhé straně Floder tentokráte na Faltu vyzrál a jeho dalekonosný přímák vyrazil na roh.

Pojišťovací gól za Olomouc nakonec vstřelil Pavel Zifčák. Smutný hrdina zápasu Černín předvedl hrubku, po níž Zifčák hladce překonal vybíhajícího Flodera. Šance na další zvýšení náskoku měli ještě Chytil a Látal, oba ale zamířili nepřesně. Sigma přesto vyhrála a v tabulce poskočila na čtvrtou příčku, Zbrojovka je předposlední.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
kecipep

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ta defenziva Brna je katastrofa.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele