6. kolo
03.10.2020 16:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Zbrojovka selhala v koncovce a podlehla také produktivní Karviné

Brno si od samotného začátku sezony nebezpečně zahrává se svojí prvoligovou příslušností. Nezkušený celek z Králova Pole tentokrát sice jakž takž zkonsolidoval obranu, jenže pro změnu pálil šance v útoku a následně prohrál po individuální chybě ve vlastních řadách. Zbrojovka tedy podlehla i Karviné a zůstává poslední.

Do sestavy Flinty se po zranění dostal krajní obránce Moravec, kvůli němuž musel na lavici náhradníků putovat Gajić. Absentujícího Pachlopníka pak v záloze nahradil Hladík. V základní jedenáctce Slezanů naopak nedošlo k jediné změně.

Již po třech minutách hry mohla jít Karviná do vedení, když si na Bartošákův centr naskočil Mikuš, jenže trefil pouze brankáře domácích Šustra. Po úvodním tlaku hostů dokázalo Brno hru vyrovnat a v patnácté minutě taktéž vážně zahrozilo, když Hladíkova střela proletěla kolem pravé tyče brány, kterou hájil gólman MFK Neuman. Po dvaceti minutách vložil Růsek nohu do přihrávky od Vaňka a donutil Neumana ke skoku za balonem.

Moravané se do šestnáctky soupeře tlačili častěji. Po půlhodině hry zažehl motory Štepanovský, jenž pláchl po pravé straně. Jeho prudký pas Neuman neudržel, Ndefe však nebezpečnou situaci z pohledu Karviné uhasil. Ve 39. minutě se připomněli také Slezané. Twardzik se na kraji hřiště dostal k přihrávce do pokutového území, kterou v obtížné pozici zakončil směrem k Purkyňově ulici Ostrák.

Dvě minuty po změně stran si Brno vypracovalo velkou šanci, když Reiter připravil šanci pro Přichystala, který však trefil jen Neumanovu nohu. Následně se ale Zbrojovka sama potopila ke dnu. Šustr se totiž pustil do kličkované, při níž jej obehrál Papadopulos. Brankář Brna pak zatáhl za záchrannou brzdu a útočníka MFK fauloval, nečež rozhodčí Královec nařídil penaltu. Tu po vzoru Antonína Panenky bez potíží proměnil Qose - 0:1.

Posléze Moravané pokračovali v pálení příležitostí. Reiter se v 60. minutě šikovně dostal za obránce MFK, jenže tváří v tvář trefil Neumanovu dolní končetinu. Pět minut nato hledal Fousek Růska, kterému chybělo pár centimetrů, aby uklidil pumlíč do sítě. O dvě minuty později již padla branka, ovšem zase do sítě Flinty. Koudelka byl při postupu vpřed čistě zastaven, následně se za dlouhým nákopem rozběhl Ostrák, ten snadno oklamal Hlavicu a na konci akce prostřelil Šustra.

Povzbuzení Slezané mohli přidat i třetí zásah. Bartošák v 74. minutě při standardní situaci trochu nečekaně vypálil přímo na bránu a jeho dělovku musel Šustr vytěsnit na rohový kop. Zmar Zbrojovky dokonal v 83. minutě Růsek, který po ostrém faulu viděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. V závěru se ještě alespoň částečně vykoupil Šustr, jenž zlikvidoval nájezd střídajícího Guby ze strany. Na dalším zklamání Brna však jeho zásah nic nezměnil.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
ondrasch77

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zbrojovka jasně dokazuje, jaký je rozdíl mezi 1. a druhou ligou. Navíc čím větší snaha po vítězství, tím větší nervozita v zakončení. A když to pohnojí i golman, tak jde mužstvo do kolen. Jasný první adept sestupu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele