27. kolo
18.04.2021 14:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Pardubice uspěly v Brně a jsou už sedmé!

Souboj nováčků v naprosto odlišném rozpoložení dopadl ve prospěch toho lépe postaveného. Pardubice poslal v sestupem ohroženém Brně do vedení Toml, po pauze sice srovnal Přichystal, ale na konečných 1:2 bleskově upravil Ewerton.

Úvodní desetiminutovka přinesla šanci na každé straně. Proti Štepanovskému zasáhl Letáček, Ewerton pak sice obešel Berkovce, situaci však zachránil Pernica. Na opačném konci hřiště se později musel do role spasitele postavit Čihák, jenž zablokoval nebezpečný pas.

Nakonec přeci jen ještě v první půli padl úvodní gól. Nakrátko rozehraný rohový kop rezultoval v Caduův přízemní centr do vápna, jenž se k podivu všech dostal až na zadní tyč k Martinu Tomlovi, jenž už snadno zakončil. Navýšit vedení mohl v nastavení sám Cadu, avšak vylámal si zuby na Berkovcovi.

Po pauze se Zbrojovka začala hnát za vyrovnáním a do dvou příležitostí se dostal Fila. Nejprve byl vychytán Letáčkem, pak balón sám před gólmanem vůbec netrefil. Růžky vystrčili i hosté, jmenovitě Huf napálil tyč, pak se ale zase předvedl pardubický brankář proti Růskovi.

Vyrovnání ale zabránit nedokázal. Po třech čtvrtinách utkání Fousek výtečně odcentroval na Jakuba Přichystala, proti jehož hlavičce byl Letáček bezmocný. Remízový stav nevydržel dlouho. Nepovedený brejk Brna znamenal balón pro Ewertona, který bravurně obešel brankáře a do odkryté branky zakončil.

Pardubičtí se tak po třetí výhře z posledních čtyř zápasů v tabulce vyšvihli na sedmou příčku, naopak Zbrojovka je nadále šestnáctá.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Fikus19

Jak to typujete

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele