14. kolo
23.12.2020 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Baník díky penaltě uspěl v Brně a zůstává v horní polovině tabulky

Baník nepředvedl na brněnském Králově Poli bůhvíjaký fotbalový festival, ovšem jediná branka z penalty mu k výhře nakonec stačila. Domácí Zbrojovka totiž vyšla potřetí v řadě střelecky naprázdno. "Flinta" tedy přezimuje v sestupovém pásmu, hosté naopak v horní polovině tabulky.

Slezané měli gól na noze již ve třetí minutě. Tetour našel za obranou Zbrojovky Zajíce, který se šťastně dostal před Šustra, jenže v tutovce naprosto selhal, když mu nevyšlo zakončení levou nohou. Třináct minut nato se poprvé vážněji ukázali domácí. Do centru z pravé strany vletěl Šumbera, jehož zakončení na poslední chvíli srazil alespoň na rohový kop Fillo.

Ve 27. minutě se zaskvěl brněnský gólman Šustr, když zlikvidoval obrovskou šanci Holzera. O jedenáct minut později již ale Brno inkasovalo. Sedmnáctiletý novic v sestavě Moravanů Jambor srazil v pokutovém území Tetoura a následnou penaltu proměnil spolehlivý exekutor De Azevedo. Těsně před pauzou se o vyrovnání snažil Fousek, avšak jeho pohlednou akci zneškodnil gólman hostů Laštůvka.

Druhá půle mnoho zajímavých momentů nepřinesla. Teprve v 77. minutě ohrozil bránu Slezanů střídající Fila, jehož Stronatim tečovaný pokus proletěl jen těsně kolem brány. O čtyři minuty později musel Laštůvka vyrážet hlavičku Růska. Na víc už se ale Brňané nezmohli a tři body tedy putovaly do Ostravy.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
berliner

Tip 1:2 a snad dalsi Gol pro De Azeveda

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele