5. kolo
27.09.2020 15:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Plzeň si čtyřmi góly pohrála s poslední Zbrojovkou

Plzeňská Viktoria neměla sebemenší potíže s obranou Zbrojovky, kterou za 90 minut pokořila hned čtyřikrát. Brno kladlo malý odpor a po další porážce tedy zůstává na dně tabulky. Západočeši si zase drží postavení v nejlepší trojici.

V sestavě Zbrojovky se poprvé ukázaly čerstvé posily - stoper Gajić a křídelník Reiter. Na straně domácích chyběli obránci Hejda s Limberským či útočník Ondrášek, kteří dostali volno po zápase v předkole Evropské ligy. V základní jedenáctce tak dostali šanci zadáci Pernica s Řezníkem, záložníci Kayamba s Buchou a útočník Beauguel.

Západočeši odskočili hostům již po pár desítkách sekund od úvodního hvizdu, kdy si Bucha naběhl na levé straně na přihrávku od Kovaříka a následně naservíroval pas do pokutového území, kde pohodlně skóroval osamocený Čermák. Další velkou šanci si opět připsala Viktoria. Kalvach přenesl hru doleva na Kovaříka, který z první hledal před bránou Beauguela, ten ale netrefil pobídku od spoluhráče ideálně a dost rozzlobil Kopice, který se za Beauguelem skrýval v ještě nadějnějším postavení.

Beauguel si následně mohl vše vynahradit, jenže ani centr od Kayamby neumístil mezi tři tyče. Šanci Plzni nabídl také gólman Brna Šustr, který pas od Kovaříka vyrazil jen před sebe, jenž Kopic přestřelil břevno. Po půlhodině hr se ukázala i Flinta. Pachlopník šikovně vysunul na pravé straně Reitera, ten se do zakončení nedostal, balón se však odrazil ke Štepanovskému, nicméně kapitán Zbrojovky prováhal ideální moment na zakončení a nakonec jej vychytal brankář domácích Hruška.

Plzeň ještě do přestávky navýšila svůj náskok. Bucha poslal hlavičku do otevřené obrany soupeře, kde si naběhl Kopic, jenž svůj samostatný únik na Šustra chladnokrevně proměnil v gól. Po změně stran pokračovala Viktoria v dobývání brněnské tvrze. Čermáka však po přihrávce od Řezníka vychytal Šustr a Beauguel po centru od Kalvacha zase jednou hlavičkoval nepřesně.

Po deseti minutách od zahájení druhé půle už vedli domácí o tři branky. Gajić v šestnáctce Zbrojovky přišlápl při rohovém kopu nohu Kopice, což odhalil až videorozhodčí. Sudí Ginzel tedy nařídil pokutový kop pro Západočechy, který s velkým štěstím přes zasahujícího Šustra proměnil Beauguel. S další příležitostí přispěchal Čermák, jenže pálil příliš vysoko.

Brno se nakonec dočkalo alespoň čestného zásahu, když chvilkové nepozornosti v obraně Plzně využil Hladík, který obešel Hrušku a z úhlu za pomoci Kovaříkovy teče snížil na 3:1. Viktoria se ovšem nakonec radovala z vítězství o tři branky. Akci střídajících hráčů zakončil po pasu od Ba Louy povedeným volejem Hořava.

Autor: Ondřej Vaculík / ceskatelevize.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
vanGomm

1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele