7. kolo
08.11.2020 18:15 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Trpělivá Plzeň využila chyb Sparty a sesadila Letenské z prvního místa

V takovou selanku snad hráči Plzně nedoufali ani v růžových snech. Proti Spartě však Viktorii vyšlo téměř všechno a dokráčela si pro jednoduše sebrané tři body. Pod vítězství svěřenců trenéra Adriána Guľy se svými zásahy postupně podepsali Pavel Bucha, Zdeněk Ondrášek a Lukáš Hejda, za Pražany v závěru jen korigoval Ladislav Krejčí II.

Spartě se naopak utkání ve Štruncových sadech vůbec nevyvedlo. Hosté se těžkopádně dostávali do šancí, navíc kupili obrovské chyby, které soustředěný protivník trestal. Letenští tak přepustili první místo v tabulce Slavii a nechali třetí Západočechy dotáhnout se na rozdíl dvou bodů.

V sestavě domácích nakonec oproti předzápasovým předpovědím nescházel klíčový středopolař Kalvach. I s ním vyběhla Plzeň na trávník v jednom z nejsilnějších složení. Místo absentujícího Řezníka obsadil pravý kraj obrany Havel, útočníka Ondráška pak z křídel doplňovali Ba Loua s Kopicem.

Pražané nastoupili ve Štruncových sadech po vyvedeném klání v Evropské lize na půdě skotského Celticu, avšak jeden z hlavních strůjců čtvrtečního úspěchu David Moberg Karlsson tentokrát scházel, neboť byl pozitivně testován na koronavirus. Krajánka ze Švédska tak v zastoupila starší verze Ladislava Krejčího. Jeho mladší jmenovec zase vyztužil střed zálohy a Polidar se postavil vedle Juliše do útoku. Kouč Sparty Kotal vsadil na oblíbené rozestavení se třemi středními obránci, mezi nimiž figuroval také narychlo přeškolený středopolař Pavelka. Bránu hostů opět střežil Rumun Niţă.

Úvodní oťukávání bylo přerušeno v sedmé minutě hrubkou Plechatého v rozehrávce, jehož nepřesnou přihrávku vystihl Čermák, ten následně prostrčil míč na Buchu, který přehodil Niţu a poslal Plzeň do vedení. Za dalších sedm minut vytvořil Čermák příležitost i pro Ondráška, jehož střelu však na rohový kop zablokoval nešťastník z předchozí gólové situace Plechatý. Ve 20. minutě se Čermák zase dostal k míči poté, co Sparta chybovala v rozehrávce, ovšem jeho pokus po přihrávce od Kopice přeletěl břevno.

Za hosty až ve 22. minutě zahrozil Juliš, jehož volej měl však hodně daleko k úspěchu. Jinak ale Západočeši pozorně bránili pokusy soupeře v ofenzivě. Po půlhodině hry navíc Limberský svojí typickou šajtlí vyhledal zapomenutého Ondráška, jenž se parádně opřel do voleje a překonal Niţu ránou na bližší tyč - 2:0. V nastaveném čase první půle se situace pro Letenské ještě zhoršila. Ve skrumáži po rohovém kopu se totiž nejrychleji zorientoval Hejda, který dotlačil kulatý nesmysl za Niţova záda potřetí.

Ani pětačtyřicet minut hrůzy nedonutilo Kotala k personálním změnám v jedenáctce svého mužstva na hřišti. Zkušený lodivod zřejmě nadále věřil zvolené sestavě, ovšem obrázek hry se po změně stran razantně nezměnil. V 56. minutě měli domácí výhodu přímého kopu z velice dobré pozice a Kalvach nebyl daleko od toho, aby přidal čtvrtý gól Plzně. Jeho střela se ale těsně mezi tři tyče nevešla.

Po hodině hry rozehrávali Západočeši díky Hanckově hře rukou další standardní situaci, z které vyhledal Čermák hlavu Kopice, jehož zakončení orazítkovalo břevno. Až po sedmdesáti minutách si Pražané vypracovali jistý tlak, jehož výsledkem však byla pouze neúčinná série rohových kopů a nepřesný volej střídajícího Trávníka. To Viktoria byla nadále nebezpečnější. Niţă v 75. minutě vyrazil střelu Kopice jen před sebe a dorážející Alvir nebyl daleko od gólové radosti.

Domácí dostali ještě jeden dárek od Sparty, když Hanousek v 87. minutě podrazil v pokutovém území Kopice a daroval Plzni penaltu, tu však Buchovi chytil Niţă. V nastavení se dokonce i Letenští dočkali čestného zásahu. Karabcův pokus ještě domácí gólman Hruška vytěsnil, proti Plavšićovi jej zachránilo břevno, ovšem střela Krejčího II. již letěla mimo Hruškův dosah. To však byla jen malá kaňka na vítězství Západočechů.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
kecipep

V současné době jasná výhra domácích.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Filip236

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Slávisto ty by jsi měl přát Plzni aby Sparta zaváhala a vy pokud porazíte Boleslav jdete na první místo

Reagovat
John Obi Mikel

Já furt věřím, že se ještě zvednete a do boje o titul zasáhnete, takže si přeju aby ztratili oba.

Ale máš pravdu, rozhodně lepší vaše výhra než výhra Sparty.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

přání 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ty to samý měl by jsi přát výhru Plzně Slávisto

Reagovat
vanGomm

Plzeň má tzv."nůž na krku" Pokud totiž doma prohrála,tak už by měla v boji o titul velký problém.Sparta je po výhře ve Skotsku určitě dobře naladěna tip tedy X.

Reagovat
Rolf

Paclík to má ošetřené,hlavním rozhodčím Fraňkem.Ten nemá konkurenci!Grázl největšího

kalibru!Malík,Paclík,Baček,ještě toho Štístka by to chtělo a bylo by to dokonalé!

Reagovat
FC Parma

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele