10. kolo
05.12.2020 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Další blamáž pro Plzeň. Doma ostudně nestačila na Karvinou

Tady již není o čem, Plzeň zabředla do krize. Tentokrát Viktoria dokonce prohrála na domácí půdě s Karvinou, což se jí stalo vůbec poprvé v historii. Svěřenci trenéra Adriana Guľy tak na výhru nedosáhli potřetí v řadě a v tabulce zůstávají až čtvrtí. Naopak hosté vystoupali do horní poloviny.

Po dvou bodových ztrátách se kouč západočeského celku Guľa odhodlal ke dvěma změnám v sestavě. Kapitána Brabce nahradil Pernica a na křídle se místo Ba Louy objevil Kovařík. Také Slezanům se v posledních dvou duelech nevedlo, a tak jejich trenér Jarábek posadil na lavici náhradníků Twarzdika se Smržem, které zastoupili Dramé a Mangabeira. Do brány se zase místo Neumana postavil někdejší plzeňský gólman Bolek.

Viktoria se od úvodních minut zabydlela na polovině MFK, avšak do šancí se dostávala sporadicky. V deváté minutě zakončoval po Buchově centru Kovařík, avšak Bolek neměl mnoho starostí. Víc se brankář Karviné protáhl po dvaceti minutách hry, kdy musel vyškrábnout zrádný pas Kovaříka. Ve 28. minutě přišla pro domácí první komplikace, když se zranil Kopic, jehož na hřišti nahradil exkarvinský Ba Loua.

Postupem času se začali osmělovat i hosté. Herc sice ve 30. minutě jen rozchytal gólmana Hrušku, avšak za dalších osm minut již šli Slezané do vedení. Bartošák našel z rohového kopu Papadopulose, jenž hlavičkoval přesně k tyči. Ve 42. minutě pálil i sám Bartošák, Hruška si však tentokrát připsal úspěšný zákrok. Viktoria se do přestávky zmohla už jenom na propagační střelu Kovaříka.

Osm minut po změně stran chtěl vyrovnat Ondrášek, ale jeho hlavička po centru Ba Louy přeletěla břevno. Dvě minuty poté trefil střídající Beauguel z rohového kopu hlavou břevno, s dorážkou si pak poradil Bolek. O tři minuty později vznikl před bránou MFK další závar, ovšem Beauguel tentokrát nehlavičkoval přesně. Hosté podnikli ojedinělý útok v 69. minutě, kdy střela Ostráka skončila v rukavicích Hrušky.

V 77. minutě lovil Hruška balón ze sítě podruhé, kdy jej okamžitě po svém příchodu na hřiště překonal střídající Guba, jenže zásah Karviné neplatil z důvodu postavení mimo hru slovenského útočníka. Slezanům to ale nakonec nemuselo vadit. Zmar Plzně dokumentovala příležitost z nastaveného času, kdy Alvir z nadějné pozice napálil pouze svého spoluhráče Hejdu. Tři body tedy překvapivě putovaly na východ republiky.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0 Plzeň se bude chtít omluvit fans za ty dva ostudné a pořád dokola nepodařené výkony venku které Plzeň doprovází poslední 3 sezóny a co gól to omluva za nevystřelený gól v poločas druhé půli proti Spartě celý zápas ve Zlíně s prohrou a s Budejkama s plichtou

Reagovat
patrikhm

Guľa už nemá Guľe

Reagovat
slonzacky_lenoch

1:1 - Papa bude odměněn karmou za to přiznání a Gula ven

Reagovat
smazaný uživatel

Máš smůlu že Plzeň doma neztrácí

Reagovat
slonzacky_lenoch

Taky jsem to nemyslel úplně vážně myslím že budeme rádi když nepojedem domů s výsledkem 6:0 nebo tak

Reagovat
maleha

Řekl bych, že opět nemáš pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Petr325

Reagovat
luismiksak

Tvl dobre ty!!!

Reagovat
slonzacky_lenoch

Jsem věděl že to přijde i na tiket tak mám dnes vánoční nákupy zdarma

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele