12. kolo
15.12.2020 18:00 CET
7 : 0
(3:0)

Reportáž

Plzeň konečně zabrala, sedmi góly zostudila Teplice

Adrián Guľa ukázal, že Plzeň opustit nehodlá. Slovenský kouč bojuje o své zaměstnání, které si minimálně po výhře nad Teplicemi podrží. Ba co víc, možná některé pochybovače přesvědčil, že Viktoria pod ním má budoucnost. Západočeši totiž zesměšnili teplické "Skláře" sedmigólovým nášupem.

Domácí položili základy k úspěchu již v první půli, tentokrát však excelovali také po přestávce. Hattrickem se blýskl záložník Aleš Čermák. Plzni navíc ulehčilo práci vyloučení obránce Jana Hoška.

Do první šance se v sedmé minutě trochu překvapivě hnali hosté. Trubač dostal moře prostoru ke střele, kterou donutil gólmana Hrušku k zákroku. Domácí se rozjížděli pozvolněji a až po dvaceti minutách pálil z otočky Beauguel, brankář Němeček si ale poradil. Krátce nato již šla ale Plzeň do vedení. Havel našel před bránou Beauguela, který se až příliš snadno otočil kolem Kučery a zblízka překonal Němečka.

Po půlhodině hry rozjel rychlý útok Viktorie důrazný Beauguel, rozběhnutý Havel poté vyhledal před bránou Ba Louu, jenž pohodlně skóroval do odkryté brány. Stejný hráč se ve 37. minutě po vybídnutí od Čermáka vydal po pravé straně do šestnáctky Teplic, zakončení ale proletělo jen kolem tyče. Záhy chtěl Němečka z úhlu zaskočit Kayamba, avšak gólman hostů se nenechal ošálit.

V nastaveném čase první půle však Plzeň přidala ještě jeden zásah. Čermák si na pravém kraji vápna vyměnil balón s Buchou a přízemní střelou nedal Němečkovi sebemenší naději. Povzbuzení Viktoriáni pálili o sto šest též po změně stran. V 52. minutě se po odražené standardní situaci opřel do míče Kalvach a pořádně protáhl Němečka.

Zřejmě zlomový moment střetnutí přišel v 56. minutě. Nejprve hostující Černý trefil tyč, dorážku Radosty pak zneškodnil Hruška. Z protiútoku naopak udeřili domácí. Ba Louův centr srazil Kučera k Čermákovi, který navýšil vedení Západočechů na rozdíl čtyř branek. Po hodině hry pak Teplice srazila na kolena červená karta, kterou po ostrém zákroku na Ba Louu viděl Hošek.

Němečkovu pozornost znovu prověřil v 67. minutě Bucha, jeho přízemní střela však nepřinesla nebezpečí. Za další čtyři minuty ale Kalvach krásně přenesl hru na levou stranu, kde Čermák ihned po zpracování vypálil a završil hattrick. Domácí kanonáda pokračovala v 72. minutě. Limberský měl po rozehrávce rohového kopu nakrátko spoustu času k přípravě rány, kterou propálil v tu chvíli poněkud děravou náruč Němečka.

Pět minut před koncem zkompletoval "sedmičku" Bucha, jenž se na hranici šestnáctky uvolnil a přidal další hřebík do rakve Severočechů. V nastaveném čase si Hruška ještě zahrál s čistým kontem, když při odkopu komicky trefil sám sebe, zaváhání ale odčinil následným vychytáním Řezníčka.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele