25. kolo
04.04.2021 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Plzeň trápil Vorel, nakonec však Viktoria přece jen porazila Budějovice

Vojtěch Vorel odchytal dost možná svůj nejlepší zápas v ligové kariéře, avšak ani jeho brilantní výkon nezajistil Budějovicím bodový zisk v Plzni. Domácí Viktoria totiž přece jen dokázala gólmana Jihočechů dvakrát překonat, kdežto Dynamo se zmohlo jen na jednu jedinou gólovou odpověď.

Do vedení mohl Plzeň již po několika sekundách poslat Ba Loua, jenž natáhl ke střele levou nohou, kterou na rohový kop musel vytěsnit Vorel. Jeho protějšek na druhé straně hřiště Staněk se dlouho celkem nudil, ve 25. minutě se ale sám dostal do maléru, když otálel s rozehrávkou a při odkopu trefil dotírajícího Javorka. Balón se však ke štěstí domácích odrazil nad břevno.

Ve 27. minutě se znovu činil Vorel, jenž výborně zasáhl proti hlavičce Kaši, který si naskočil na centr Čermáka. Ovšem o dvě minuty později už brankář Dynama jen bezmocně pozoroval povedený Kalvachův volej, který zapadl přesně k tyči - 1:0. Vedení Západočechů mohl ve 34. minutě navýšit Ba Loua, jenže hosty již potřetí zachránil Vorel, který vytěsnil míč na tyč.

Čekající Budějovice zničehonic udeřily těsně před odchodem do kabin. Čolić našel vzduchem hlavu Nováka, proti jehož zakončení byl Staněk krátký. Nezdálo se však, že by nečekané vyrovnání na Viktorii nějak dolehlo. Domácí do soupeře nadále bušili a Jihočechy držel ve hře pouze skvělý Vorel. Ten ve 49. minutě vychytal Čermáka i dorážejícího Havla, za další tři minuty zase pomohl zakončení Beauguela z bezprostřední blízkosti na břevno.

V 56. minutě si už nicméně vzala Plzeň vedení zpět. Tlak Západočechů vygradoval přihrávkou Ba Louy na volného Faltu, který svou slabší pravačkou propálil Vorla. Dynamo se už poté na odpor nezmohlo. Viktoria naopak mohla ještě nějaké branky přidat, Vorel však žádný další míč za svá záda nepustil.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele