20. kolo
21.02.2021 14:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Plzeň zdolala Bohemians a přiblížila se pohárům

Důležitý krok v cestě za účastí v evropských pohárech udělala Viktoria Plzeň. Ta zareagovala na ztráty ve dvou minulých zápasech a na domácím hřišti zdolala Bohemians 1905, když se prosadili Kayamba, Bucha a Beauguel. Za hosty v závěru snižoval Pulkrab.

Od začátku se Viktoriáni jevili jako aktivnější, během úvodní čtvrthodiny se do zajímavých situací dostali Šulc a Beauguel. Bohužel pro Guľovu družinu ani jeden z nich nedokázal zamířit mezi tři tyče. Šulc dostal po půlhodině šanci na reparát, ani tentokráte nebyl úspěšnější.

Osmělili se i "Klokani", konkrétně Vondra poslal svou šajtlí balón těsně vedle Staňkovy svatyně. Na opačném konci hřiště to zkoušel Kalvach, jeho rána byla zblokována a pořádně vyděsila Le Gianga. Neuspěl ani v další příležitosti Šulc, jenž pohrdnul pohlednou kombinací svých spoluhráčů.

Šulc následně pobídl do tutovky Joela Kayambu, jemuž se rovněž nezadařilo. Nakonec Kayamba přeci jen otevřel skóre. A opět v tom měl prsty Šulc. Do jeho přihrávky sice Krch vložil nohu, nicméně odrazil míč jen ke konžskému křídelníkovi, kterému se povedlo rozvlnit síť.

Krátce po návratu ze šaten poslal Vaníčka v pokutovém území k zemi Brabec, což sudí po zásahu VAR vyhodnotil jako penaltu. Její exekuce se ujal Jindřišek, který však selhal a nechal se gólmanem vychytat. Nedlouho poté rozvlnil na druhé straně síť Bucha, jenže využil ofsajdového postavení.

Po hodině hry už Pavel Bucha vsítil regulérní branku. Faltův centr totiž propadl až k němu, plzeňský středopolař už pak tváří v tvář Le Giangovi uspěl. Jen o pár desítek sekund později sestřelil Vondra v šestnáctce Havla, což rozhodčí odměnil pokutovým kopem. K němu se postavil Jean-David Beauguel, který s naprostým přehledem proměnil.

Bohemians se dočkali své čestné trefy až v závěru utkání. Keïta krátce po svém příchodu na hřiště předvedl solidní individuální akci, výsledkem čehož byla možnost předat míč Matěji Pulkrabovi. Ten už dokázal dopravit kulatý nesmysl do poloodkryté branky.

To však nic nezměnilo na tom, že si Viktoriáni zcela bezpečně pohlídali první únorové vítězství. V tabulce se aktuálně vyšvihli na šesté místo, jsou o skóre před Libercem. Vršovičtí uzavírají druhou třetinu tabulky.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele