29. kolo
24.04.2021 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Plzeň zvládla klíčový duel se Slováckem a blíží se pohárové Evropě

Plzeň zvládla veledůležité utkání a po výhře 2:1 ztrácí na čtvrté Slovácko už jen dva body. Rozdílový gól, díky němuž Viktoria nadále zůstává ve hře o evropské poháry, vstřelil v 73. minutě záložník Lukáš Kalvach.

Západočeši tahali za delší konec už od úvodu, kdy dostali soupeře z Uherského Hradiště pod tlak. Aktivitou hýřil zejména pravý křídelník Adriel Ba Loua, jehož ve 13. minutě našel centr Falty, fotbalista z Pobřeží slonoviny ovšem netrefil míč ideálně a bránu Moravanů netrefil. Hned vzápětí si ale Ba Loua počínal mnohem lépe, když rychlý protiútok domácích zakončil precizní střelou ke vzdálenější tyči - 1:0.

Do další šance se Ba Loua dostal v 16. minutě, kdy svého spoluhráče našel Beauguel, plzeňské křídlo ale tentokrát vychytal hostující brankář Nemrava. Ba Loua nadále zatápěl obraně hostů a především levý bek Kalabiška byl neustále pod tlakem. Jenže právě Kalabiška si těsně před přestávkou naskočil po rohovém kopu na pas od Lukáše Sadílka a z ojedinělé šance Moravanů nečekaně vyrovnal skóre.

Vrátit vedení chtěl Viktorii po změně stran Ba Loua, jenž po jednom ze svých průniků po pravé straně hřiště nalezl před bránou Beauguela, avšak útočník Západočechů pálil z otočky nepřesně. Necelých dvacet minut před koncem ale rozehrál Káčer rohový kop nakrátko, centr Ba Louy vyrazil Nemrava pouze ke Kalvachovi, jehož přízemní střela k tyči poslala Plzeň opět do vedení.

Hosté se v závěru snažili o vyrovnání, jenže Kalabiška v obrovské šanci po přiklepnutí od Daníčka zblízka minul svatyni domácích a nepřesně pálil z nadějné pozice také Kohút.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
kecipep

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele