34. kolo
29.05.2021 17:00 CET
6 : 1
(6:1)

Reportáž

Sparta deklasovala Brno, Hložek si vystřílel korunu pro krále střelců

Poslední kola sezony často přináší gólové orgie, ovšem až takový koncert v podání jednoho muže se nečekal ani v případě, kdy bylo soupeřem slabé Brno. Adam Hložek si však během jednoho poločasu udělal z obrany Zbrojovky trhací kalendář a vlastně sám nasměroval Spartu k pohodové výhře.

Pražané přitom utkání zahájili katastrofálně a již po pěti minutách prohrávali. Pak ale začal úřadovat Hložek, jenž měl už ve 32. minutě na svém kontě čtyři branky. Do druhé půle už sice velký talent Letenských nenastoupil, i tak se však Hložek v tabulce ligových střelců dotáhl na Jana Kuchtu, s nímž se také podělil o celkové prvenství.

Ona jediná hrůzná chvilka pro domácí začala v páté minutě výkopem gólmana Brna Flodera, který chtěl malou domů zneškodnit Hancko. Slovenský obránce si však nevšiml, že proti míči vystartoval rovněž brankář Sparty Heča, jemuž chtěl Hancko přihrávku adresovat. Místo toho zadák Pražanů hlavičkoval na prázdnou bránu, přičemž ještě před brankovou čarou pomohl meruně do sítě hostující Hladík, jenž tak poslal svůj celek do nečekaného vedení.

To ale "Flintě" vydrželo jen zhruba čtyři minuty. V osmé minutě byl totiž v šestnáctce Zbrojovky faulován domácí Sáček a Letenští tak dostali k dispozici penaltu, kterou si vzal na starosti Hložek. Floder sice vystihl směr střely, Hložek však mířil přesně k tyči mimo dosah strážce hostující svatyně.

Ve 14. minutě se už vedení ujala Sparta. Dočkal totiž centrem vyhledal na zadní tyči Hložka, jenž snadno hlavičkoval do odkryté části brány. Poté se kanonýr domácích na dvanáct minut odmlčel, aby jej ve 26. minutě našel za obranou Brna Hancko. Hložek pak už jen obstřelil Flodera, čímž zkompletoval hattrick.

Čtyři minuty nato rozehráli domácí rohový kop, po němž se Hložkovi tentokrát nepovedlo zakončit, akce Letenských nicméně pokračovala dalším centrem Dočkala, který Floder neudržel v rukavicích, což snadnou dorážkou do odkryté svatyně potrestal číhající Polidar - 4:1. Za další dvě minuty rozehrála Sparta rychle standardní situaci, Krejčí "starší" utekl po levé straně a před bránou našel nabíhajícího Hložka, který počtvrté a naposled překonal Flodera, tentokrát střelou po zemi.

Zbrojovka před přestávkou nakonec inkasovala celkem šest gólů. Ten poslední si přitom ve 42. minutě vstřelila sama, když Karlssonovu přihrávku před bránu uklidil do vlastní brány nešťastník Sedlák. Zatímco v prvním kole dostala Flinta od Sparty během prvních 45 minut čtyři branky, tentokrát Floder ve stejném časovém intervalu lovil ze sítě ještě dva míče navíc.

Po změně stran se zběsilé tempo přece jen uklidnilo. V 53. minutě pálil po Dočkalově standardní situaci nad břevno Krejčí. V 76. minutě zničehonic zahrozil hostující Přichystal, jehož pasem vyhledal Pernica, načež útočník Zbrojovky hlavičkoval těsně vedle Hečovy svatyně. Krátce poté zase pálil nad bránu Pražanů Štěpanovský, což byl také poslední zaznamenáníhodný moment z utkání.

Letenští tak díky vítězství získali v sezoně celkem 74 bodů, které však stačily "pouze" na druhé místo za odvěkým rivalem Slavií. Brno nakonec zůstalo s 26 body na kontě šestnácté, neboť sedmnáctá Příbram nakonec neudržela vedení v Teplicích. I tak se ale Moravané s nejvyšší soutěží minimálně na rok loučí.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele