23. kolo
12.05.2021 18:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Sparta proti Plzni otočila a je blízko druhé příčce

Fotbalisté Sparty výrazně zvedli své šance na konečnou druhou příčku. Proti Plzni po Brabcově trefě dlouho prohrávali, nicméně ve druhé půli dokázali díky trefám Hložka, Hancka a Karabce otočit na konečných 3:1.

Nový trenér Viktorie Michal Bílek vyrukoval s nečekanou sestavu. Sáhl totiž k rozestavení 3-5-2, přičemž před Staňkem se ve stoperské trojici představili Kaša, Hejda a Brabec. Střed zálohy utvořili Káčer, Kalvach a Čermák, na křídlech operovali Havel s Faltou a v útoku duo Mihálik, Ondrášek.

To Pavel Vrba oproti výhře s Baníkem udělal v základní jedenáctce jedinou změnu. V obraně před Florinem Nitou nastoupili opět Wiesner, Čelůstka a Hancko, jen zraněného Polidara nahradil Hanousek. Ve středu pole naskočili Sáček, Pavelka a Dočkal, křídelníci Karlsson s Hložkem doplňovali Juliše na hrotu.

Už v deváté minutě domácí zahrozili, jmenovitě Hanousek zakončil pěknou individuální akci solidním zakončením. Avšak z branky se jako první radovali Západočeši. Čermákův roh se dostal k Jakubu Brabcovi, jehož pokus sice nejprve zblokoval spoluhráč Ondrášek, napodruhé už jej ale plzeňský obránce procpal do sítě.

Během následujících okamžiků přišla jedna šance na každé straně. Karlssonův pokus byl sražen mimo tři tyče, nepřesně pálil z voleje i Falta. Pak se musel činit Staněk, jenž bravurním zákrokem zneškodnil Hložkovu hlavičku. Hostující brankář vyhrál i další z těchto minisoubojů, rána zpoza vápna pro něj byla snadným soustem.

V závěru první půle byla aktivnější Sparta, Sáček ani Juliš však nezamířili přesně. I po přestávce měli Letenští ze hry více, úspěch ale neslavila ani Wiesnerova hlavička. Až když právě Wiesner odcentroval na Adama Hložka a ten si bravurně míč zpracoval, dočkali se kýženého vyrovnání.

Tlak mužů v rudém nadále pokračoval. Sáček z velké dálky zamířil o kus vedle tyče, Souček si zase vylámal zuby na Staňkovi. Vysvobozením pro Spartu se ukázala býti situace ze třiaosmdesáté minuty, kdy Havel ve vápně podrazil pronikajícího Karabce a sudí po zásahu VAR nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Dávid Hancko, který pumelicí do šibenice rozvlnil síť.

Znovu udělat stav nerozhodným mohl záhy po pěkném průniku Hejda, jeho obstřel však Nita vyrazil na roh. Namísto srovnání ještě sparťani přidali pojišťovací gól. Wiesner vysunul Adama Karabce, jenž využil Staňkovy snahy zabránit přihrávce a na bližší tyč tento protiútok proměnil.

Sparta se tak v tabulce bodově dotáhla na Jablonec, který má horší skóre a navíc utkání se Slavií před sebou. Na Plzeň naopak nadále bude dotírat Liberec, na nějž aktuálně mají dvoubodový náskok.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (435)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele