14. kolo
22.12.2020 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lukáš Juliš (© AFP)

Sparta v divokém utkání ztratila s Libercem a přišla o druhé místo

Duel mezi Spartou a Libercem měl opět grády. Utkání na Letné nabídlo dvě penalty, o nichž se ještě bude dlouho debatovat, spoustu tvrdých soubojů a ve výsledku spravedlivou remízu. Domácí tak přišli o třetí místo v tabulce, hosté zůstávají v nabitém poli pronásledovatelů.

Hned v úvodu přišla pro sparťany komplikace, když se nešťastně zranil Čelůstka, který následně musel střídat. První slušná příležitost vznikla v sedmé minutě, kdy po levé straně unikl domácí Polidar, po jehož centru pálil Juliš pohotově, avšak přece jen nepřesně. Za dalších dvanáct minut měl úvodní gól na kopačce liberecký Mara, který mohl využít chybu Polidara v rozehrávce, jenže míč poslal trestuhodně nad břevno.

Ve 25. minutě přišla pro hosty nepříjemnost, když Kačaraba při rohovém kopu přišlápnul Hanckovu nohu, což rozhodčí Marek rozuzlil na videu. Následovala tedy penalta pro Letenské, tu ale zahodil Dočkal, jenž nechal vyniknout brankáře Slovanu Nguyena. Záhy mohli udeřit Severočeši. Júsuf vyhrál hlavičkový souboj pro Peška, který zblízka napálil obličej gólmana Sparty Nity.

Šance Liberce ale měla bizarní dohru. Nita po inkasované ráně nebyl ve své kůži a o jeho zdraví se staral Sáček, který zároveň z nevysvětlených důvodů sáhl po míči rukou. Jelikož hlavní sudí hru nepřerušil, odpískal po čase k údivu celé letné pokutový kop pro hosty. Ten proměnil Mara a poslal Severočechy do vedení.

Tři minuty po změně stran však domácí vyrovnal. Součkův centr neodvrátil Kačaraba ideálně a osamocený Juliš překonal Nguyena hlavou. V dalším průběhu se do sebe oba soupeři pustili především v osobních soubojích. Pohledných fotbalových momentů tedy bylo poskrovnu, místo toho rozjel sudí Marek žlutý mariáš, který neminul ani kouče Liberce Hoftycha.

Až v 74. minutě se konečně odehrála akce, která měla alespoň vzdáleně blízko gólu, avšak Rabušic hlavičkoval po rohovém kopu jen do Nitovy náruče. Těsně před koncem mohl Letenským vystřelit tři body Karlsson, jehož nadějný pokus ale vyrazil Nguyen. V nastaveném čase pak mohl v poslední chvíli udeřit Rabušic, jenže jeho zakončení bylo na poslední chvíli zablokováno.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele