19. kolo
14.02.2021 16:00 CET
4 : 3
(3:2)

Reportáž

Sparta v sedmigólové přestřelce uspěla a zdolala Karvinou

Hned sedm gólů bylo k vidění při prvním domácím zápase Pavla Vrby ve Spartě. Jeho tým proti Karviné uspěl 4:3. Skóre otevřel Papadopulos, načež otočili Karlsson s Krejčím. Po Hercově vyrovnání završil dvěma góly hattrick Karlsson, v závěru Papadopulos už jen mírnil porážku.

Do vedení se jako první překvapivě dostali hosté. Už v sedmé minutě Čelůstka nedokázal odehrát Mazáňův centr, balon se tedy dostal k Michalu Papadopulosovi a ten už si s nastalou situací věděl rady.

Po necelé čtvrtině utkání bylo vyrovnáno. Exekuce přímého kopu se ujal David Moberg Karlsson, jehož přízemní střelu tečoval ve zdi stojící Smrž, od kterého se míč odrazil k tyči naprosto mimo Bolkův dosah.

Záhy byl sparťanský obrat dokonán. Dlouhý Součkův nákop za obranu prováhal brankář Bolek, jenž zůstal stát v malém vápně. Ladislav Krejčí starší se tak dostal k hlavičce, a přestože byl nevybíravým způsobem gólmanem atakován, dokázal vsítit branku.

Jenže vedení Letenským nevydrželo dlouho. Rohový kop na druhé straně se sice podařilo odvrátit mimo velké vápno, jenže tam se k míči dostal naprosto nebráněný Christian Herc. Jeho přízemní prudkou střelu na vzdálenější tyč nedokázal nikdo zastavit, a tak skončila za Niţovými zády.

Ještě před odchodem do šaten jsme nakonec byli svědky gólu číslo pět. Opět v tom měl prsty Souček, který vysunul Davida Moberga Karlssona. Lob švédského křídelníka přes brankáře Bolka se odrazil od břevna za brankovou čáru a přinesl tak rudým vedení.

Po přestávce v dresu Sparty zahrozili Wiesner s Karlssonem, přičemž oba ze zajímavé pozice vypálili výše, než by bylo záhodno. Po Kozákově pokusu se pak dostal k zakončení Souček, jehož ráně chybělo pár centimetrů.

Když na časomíře svítilo osmašedesát odehraných minut, zkompletoval svůj hattrick skvělý David Moberg Karlsson. Tentokráte byl vysunut Dočkalem a Bolka propálil technickým pokusem. Za dva zápasy pod vedením Pavla Vrby tak stihl už pět zásahů.

Bleskově přišla pro domácí komplikace. Hloupý a tvrdý faul na Herce udělal Michal Trávník, jenž po zásluze uviděl červenou kartu a musel se poroučet do šaten. Po deseti minutách přesilovky využil Michal Papadopulos. Ten se dostal k odraženému míči a umístil kulatý nesmysl k tyči mimo Niţův dosah.

Závěrečný tlak se Karviné vůbec nepovedl a z Prahy se tak na dlouhou cestu domů vypravuje bez bodu. V tabulce jí aktuálně patří jedenáctá pozice. Naopak pro Spartu jde jednoznačně o dobrý víkend, neboť Jablonec prohrál v Ostravě a na Letenské tak aktuálně ztrácí šest bodů, samozřejmě s faktem, že má zápas k dobru.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Filip236

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:1

Reagovat
Zajda

3:1

Reagovat
slonzacky_lenoch

2:2 překvapení kola

Reagovat
smazaný uživatel

6:2

Kazdopadne ta matika jim moc nesedi:

" Od postupu Karviné do ligy bylo sehráno devět utkání, z nichž rudí zvítězili v osmi, další dva zápasy skončily remízou. "

Nehlede na to, ze skutecne skore za tech 9 zapasu je 6:2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele