12. kolo
16.12.2020 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta s problémy přemohla Pardubice a zůstává druhá

Pardubice opět úkazaly houževnatost a na Letné předvedly sympatický výkon, ten ale tentokrát na body nestačil. Z vítězství se totiž radovala pražská Sparta, která tak dále drží druhé místo v tabulce. Souboj bratří Čelůstků tak nad pardubickým Tomášem vyhrál sparťanský Ondřej, jenž také vstřelil jeden ze dvou gólů domácích.

Letenští mohli jít do vedení již ve druhé minutě. Dočkalova přihrávka se šťastně dostala k Polidarovi, jenž ale v obrovské šanci nepřekonal gólmana Pardubic Boháče. O osm minut později se Sparta přeci jen prosadila. Domácí rozjeli svižnou akci na levé straně hřiště, Dočkal posunul míč na Plavšiće, ten nacentroval před bránu, kde pumlíč do sítě uklidil zcela volný Juliš.

Hodně zvláštní moment se odehrál ve 14. minutě. Centr hostujícího Čelůstky doletěl k Surzynovi, který křižnou střelou rozvlnil síť. Gól byl ale následně z důvodu ofsajdu odvolán, přestože není jasné, jaké postavení mimo hru videorozhodčímu nevonělo. Stav každopádně zůstal příznivý pro Letenské.

Další zajímavou příležitost měli Východočeši  po půlhodině hry kdy se díky několika rohovým kopům usadili před svatyní brankáře Sparty Nity. Po střele Surzyna, kterou tečoval Hancko, pak letěl míč jen těsně vedle tyče. Těsně před přestávkou poslal Dočkal na druhé straně hřiště centr na hlavu Krejčího "mladšího", jenž hlavičkoval těsně nad bránu.

Druhou půli zahájily lépe Pardubice a Solilovi tři minuty po změně stran nechybělo mnoho k tomu, aby vymetl pavučiny v horním rohu Nitovy kasy. V 57. minutě hledal Dočkal v pokutovém území Juliše, který trochu překvapivě pustil balón za sebe, kde však operoval Plavšić, jehož střela skončila na tyči. Dvě minuty poté ale sparťané zaváhali na vlastní polovině, Čelůstka přetlačil Polidara, avšak domácí zachránil Nita. Ještě lepší zákrok si gólman Letenských připsal hned za okamžik, kdy v tutovce vychytal Ewertona.

Domácí se ale začali dostávat pod tlak. V 68. minutě vznikl zmatek před bránou Sparty po rohovém kopu a Toml v krkolomné pozici jen těsně překopl břevno. Sedm minut poté utlumil nápor Pardubic Plavšić, který pravou nohou poslal balón do Boháčovy náruče. Deset minut před koncem pak Letenské uklidnil Ondřej Čelůstka, který skóroval po rohovém kopu.

Zápas se už blížil k poklidnému konci, to by však nesměl hrát Krejčí "mladší", jenž poněkolikáté ve své stále krátké ligové kariéře předvedl ošklivý zákrok. Tentokrát úder loktem od sparťanského záložníka inkasoval ve vzdušném souboji Solil. Od sudího Deneva viděl Krejčí po zásahu VARu červenou kartu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hematop

Ten Krejčí to je neskutečný potkan. Za rozhodnutého stavu udělat takovou zas prasárnu. Já se fakt divím, že někomu už neruply nervy a toho zmrda nezláme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele