16. kolo
24.01.2021 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta díky Karlssonovi ubojovala výhru s Boleslaví

Zase to mělo hodně daleko k přesvědčivému výkonu. Přesto pražská Sparta stejně jako ve středu v Opavě získala tři body, a to za vítězství 1:0 proti Mladé Boleslavi. Kromě skvělého Nity se o to brankou zasloužil Karlsson.

Středočeši vstoupili do utkání velmi aktivně a už v sedmé minutě to zkoušel Klíma, jenže mířil jen na tribunu. Tentýž hráč vzápětí selhal v obrovské šanci v podobě samostatného úniku. A ani do třetice se mladoboleslavský útočník neprosadil, tentokráte pálil o kousek vedle tyče.

Domácí se poprvé ozvali až po necelé půlhodině, kdy se Diviš musel vytáhnout proti Hanouskově hlavičce. Na straně rudých neslavily úspěch ani Pavelkova pumelice, ani Vindheimův pokus z úhlu, naštěstí pro ně neuspěl těsně před pauzou ani Křapka.

Vstup do druhé půle se více povedl Letenským. Po Karabcově přihrávce zakončoval velmi zajímavě Juliš, o několik desítek sekund později už se domácí radovali. Pavelka našel Davida Moberga Karlssona, jehož levačka poslala balón mimo dosah Diviše.

Dvacet minut před koncem základní hrací doby to zkusil Janošek, proti němuž se famózním zákrokem blýsknul Nita. Na opačném konci hřiště pak musel do akce Diviš. Nejprve proti Pavelkově střele, poté zneškodnil Čelůstkovu hlavičku a nakonec i dvojšanci Karlssona a Juliše.

Sparťani dokázali podruhé protlačit míč do brány, Čelůstkovu radost ovšem zhatil praporek pomezního. Ale jelikož ani Škoda, ani Ladra nepřekonali Nitu, skončilo utkání vítězstvím domácích. Sparta tak nadále drží krok s druhým Jabloncem, Mladá Boleslav je naopak stále až patnáctá.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

překvapení kola 2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele