6. kolo
03.10.2020 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Sparta ani v šestém kole nezaváhala. Jablonec přemohlo útočné duo Letenských

Pravidelný sběr bodů, to je oč tu běží. Tato činnost se Spartě dříve nedařila, dnes jí však jde na jedničku. Ani v šestém kole neztratili Pražané body, když na domácí Letné přemohli Jablonec. Opět se to obešlo bez čistého konta, to je ale jen malá kaňka na pokračující jízdě rudé mašiny.

Na straně Pražanů opět excelovalo útočné duo Adam Hložek - Lukáš Juliš, které bylo u obou vstřelených branek svého týmu. Díky jejich příspěvku zůstává Sparta ve vedení ligy. Severočeši i přes čestný zásah Čvančary vyšli naprázdno, i tak se drží v horní polovině tabulky.

Trenér Letenských Kotal učinil ve výběru svého celku jedinou změnu, když Karlssona, který se zasloužil o poslední výhru nad Příbramí, nahradil v sestavě Trávník. O něco větší zemětřesení nastalo v jedenáctce Jablonce, v níž tentokrát chyběli Holík se Zeleným a Čvančarou. Jejich posty tentokrát obsadili Haitl, Hrubý a Pilař.

Vedoucí celek soutěže poprvé zahrozil v desáté minutě. Dočkal přihrávkou rozběhl Hložka, ten si udělal prostor ke střele zpoza pokutového území, avšak jeho pokus nakonec proletěl vedle tyče. Dvě minuty nato přiťukl Juliš po autovém vhazování míč Krejčímu staršímu, jenž z první taktéž nemířil do prostoru mezi třemi tyčemi. Zatímco Hložek nadále šteloval mušku, přispěchali hosté po dvaceti minutách hry se svojí příležitostí. Pilař při rychlém brejku vyhledal na pravé straně osamoceného Ladru, který přízemní střelou vystrašil Letnou. Balon se však zase odkutálel do zámezí.

Ve 30. minutě už se měnilo skóre. Juliš si po rychle vhozeném autu vyměnil míč s Hložkem a i díky teči jednoho z bránících hráčů poslal Spartu do vedení. To navíc o čtyři minuty později navýšil Hložek, který si naběhl na pas od Trávníků, dostal se před bránícího Martince a zblízka nedal šanci brankáři Jablonce Hrubému. Ve 41. minutě opět vyzkoušel štěstí Hložek, ovšem svatyni Hrubého o několik decimetrů netrefil. Těsně před pauzou zasahoval také gólman Pražanů Heča, jenž snadno zlikvidoval nedůrazný pokus Ladry z úhlu.

Do druhé půle vstoupil aktivněji Jablonec. Tři minuty po změně stran pálil po rohovém kopu Pilař, avšak jen do míst, v nichž se pohyboval jistý Heča. Na další vzrušující moment se čekalo poměrně dlouho. Až v 71. minutě vyrazil Heča prudký centr Haitla nejistě jen před sebe, naštěstí pro Spartu odkopli obránci domácích balon daleko pryč. Pět minut na to se už hosté radovali. Pilař nejprve trefil tyč, střídající Čvančara se ale z dorážky nemýlil. Situaci ještě konzultoval videorozhodčí, ten však nakonec neshledal, že by jablonecký Doležal bránil Hečovi v zákroku, tudíž branka Jablonce platila.

Svěřenci trenéra Rady se v závěru tlačili za vyrovnáním. Nejprve v 83. minutě hlavičkoval o fous nepřesně po centru od Podaného Štěpánek. Za dalších šest minut neuhlídala obrana Letenských Pleštila, který ale ztroskotal na Hečovi, jenž včas vyběhnul proti střelci. A za okamžik vyrazil brankář Sparty i ránu střídajícího Zeleného. V závěru sice Pulkrab odmítl pojistku na výhru domácích, když mu merunu na poslední chvíli odkopl od kopaček Štěpánek, Sparta nicméně vedení udržela až do závěrečného hvizdu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Filip236

2:1

Reagovat
Petr325

Reagovat
vanGomm

Sparta už je opět ve starých kolejích tip za 1.

Reagovat
ondrasch77

Tradičně 3:0...

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
boryland

1:1............

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele