4. kolo
20.09.2020 18:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Sparta zvládla další test. Letenští otočili zápas proti Zlínu a zůstávají první

Dlouho se zdálo, že by Sparta poprvé v sezoně mohla ztratit body. Zlín držel na Letné nadějný stav, jenže ztráta jednoho muže v poli nakonec udělala své. Pražané nedobře rozehraný duel obrátili podobně jako týden zpět v Karviné ve svůj prospěch a nadále se vyhřívají na čele tabulky.

Podobně jako letos na jaře přinesl vzájemný duel Letenských se "Ševci" nervydrásající souboj, který vygradoval v posledních minutách. První poločas vyšel lépe Moravanům, ovšem krátce po změně stran se nechal hloupě vyloučit Lamin Jawo. Sparta navíc téměř okamžitě vyrovnala a v závěru dalšími dvěma zásahy vydolovala tři body.

Sestava Letenských doznal po výhře v Karviné dvou změn. Vindheima na pravém kraji hřiště nahradil starší Ladislav Krejčí, místo jeho mladšího jmenovce pak ve středu pole operoval Souček. Na straně hostů po úspěšné partii z Brnem nedošlo k žádným šarádám v základní jedenáctce.

Jeden z nových hráčů v dresu domácích Souček se ukázal v osmé minutě, kdy přes Fantiše našel Dočkala, jehož volej s námahou vytěsnil zlínský gólman Dostál. "Ševci" odpověděli za dalších sedm minut rohovým kopem, po němž obraně Sparty dost zatopili. Ta nakonec situaci s obtížemi zvládla. A tak vzápětí přišla protiakce Pražanů, při níž Juliš nacentroval na Hložka, jenž hlavičkoval těsně nad břevno.

V devatenácté minutě ale Letnou zmrazil nečekaný zásah Moravanů. Dramé v horu hřiště využil zaváhání Čelůstky, namířil si to do pokutového území a výstavní střelou pod břevno překonal domácího brankáře Heču. Inkasovaný gól domácí viditelně zaskočil a ti s kloudnou akcí znovu přispěchali až po půlhodině hry. Pas od Krejčího propadl k Julišovi, jenž však trefil Hložka, který pokus spoluhráče srazil mimo tři tyče.

Ve 34. minutě našel Čelůstka za obranou soupeře Hložka, jemuž ale zakončení hrubě nevyšlo, když míč skončil na tribuně. Posléze standardní situaci od Krejčího prodloužil Lischka a Dostál musel balon vyrazit. Branku tak Pražané v první půli nevsítili a není divu, že se dočkali občasného pískotu z tribun.

Navíc okamžitě po změně stran mohli "Ševci" svůj náskok navýšit. Dramé vyslal do úniku Poznara, jenže ten se v zakončení unáhlil a Heča si nakonec připsal snadný zákrok. Jenže dobře rozehraný duel záhy zkazil Moravanům Jawo, jenž se po obdržení druhé žluté karty nechal zbytečně vyloučit. Faul gambijského hráče navíc sparťané okamžitě potrestali, když po Dočkalově přímém kopu vyrovnal zblízka i za pomoci nešťastně bránícího Procházky Hložek.

Vzápětí si Hložek mohl připsat i gólovou šanci, to by však Hanousek musel v tutovce uspět a ne trefit zasahujícího Dostála. Tlak domácích sílil. Minutu po příležitosti Hanouska střílel Dočkal a Dostál měl znovu co dělat, aby rána kapitána Pražanů neskončila pod břevnem. V 55. minutě se Dočkalovi zakončení tolik nepovedlo, když z trestného kopu mířil příliš vysoko. Po hodině hry pálil Sáček, Dostál byl ale opět pozorný.

Nasazení Sparty posléze trochu opadlo, až v 77. minutě málem po sklepnutí střídajícího Trávníka skóroval Juliš, jenže z malého vápna napálil břevno. Hodně vzruchu přinesla 86. minuta, kdy sudí Rejžek nejprve odpískal faul Krejčímu na Dostála, ovšem po přezkumu situace u videa otočil, když viděl, že kontaktu záložníka Letenských s gólmanem hostů předcházel faul Procházky na Krejčího. Domácí tedy dostali k dispozici penaltu. Tu Dočkalovi chytil Dostál, jenže akce pokračovala a Trávník vrátil balon do ohně, kde si jej do vlastní sítě nešťastně srazil Jiráček - 2:1.

Zlín měl v závěru ještě jednu šanci na vyrovnání, avšak Poznar hlavičkoval vedle tyče. Krátce nato přišel po chybě Buchty kontr domácích, který po pasu od Hložka s přehledem přetavil v třetí branku Pražanů Juliš. Těsně před závěrečným hvizdem se málem blýskl Minčev, jehož ránu ale vytěsnil Dostál.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
kecipep

4:0

Reagovat
boryland

2:2..................

Reagovat
Filip236

3:0

Reagovat
assat666

3:1

Reagovat
Petr325

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele