21. kolo
09.03.2021 18:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Koronavirus Spartu nezastavil, Letenští si pochutnali na Příbrami

Sparta se do ligového kolotoče vrátila pohodlným vítězstvím nad Příbramí. Základy k úspěchu položili Letenští již v prvním poločase, kdy se střelecky prosadili Ladislav Krejčí "mladší" s Liborem Kozákem. Po změně stran si družina kouče Pavla Vrby pohlídala výhru ještě dvěma pojišťujícími zásahy.

Sparťané se dle předpokladů tlačili od úvodu za gólem a ve čtrnácté minutě mohl skóre otevřít Hancko, jenže jeho zakončení po centru od Dočkala zneškodnil brankář Příbrami Šiman. O dvanáct minut později pálil z dálky nebezpečně Pavelka, jeho přízemní rána ale proletěla pouze kolem tyče. Po půlhodině hry nabil Dočkal Krejčmu "mladšímu", jeho tečovaná střela však proletěla nad břevnem.

Po následném rohovém kopu už se ale stejný hráč prosadil. Mladý záložník zužitkoval centr Plavšiće a hlavičkou k tyči nedal Šimanovi nárok. Těsně před koncem prvního poločasu udeřili Letenští podruhé ze vzduchu. Na rohový kop Dočkala si naskočil Kozák a donutil Šimana znovu lovit míč ze sítě. Před samotným odchodem do kabin se ještě po průniku Wiesnera z pravé strany odrazil balón od Kozáka směrem do brány, načež míč kvapně odkopl Kingue. Zda to stihl před brankovou čárou nebylo z žádného opakovaného závěru zřejmé, sudí Franěk nicméně kvůli absenci důkazů nemohl další gól Pražanů uznat.

Osm minut po změně stran dostali hosté nečekanou příležitost v podobě přímého kopu z nadějné pozice, jenže Voltr se trestuhodně ukopl na tribunu. V 57. minutě zahrozili na druhé straně domácí jak jinak než ze vzduchu, Čelůstka ale tentokrát hlavičkoval nepřesně. Příbram toho nadále mnoho nevymýšlela a ani Cmiljanovićova střela po hodině hry nezaměstnala gólmana Sparty Nitu, který tak nadále zíval.

Potřetí se domácí radovali v 81. minutě. Svůj průnik přes levou stranu zakončil Karabec tvrdým zakončením, jemuž Šiman nedokázal zabránit v cestě do sítě. Sparta nakonec zvítězila o čtyři branky. V nastaveném čase totiž Hanouskovu přihrávku do pokutového území srazil za Šimanova záda nešťastně bránící Mezera.

Pražané si tak po lehkém průběhu bezpečně hlídají druhé místo v tabulce, přičemž před druhým Slováckem si udržují sedmibodový náskok. Příbramské trápení se naopak prohlubuje. Středočeši prohráli potřetí za sebou, na vítězství pak čekají již jedenáct kol a spolu s Opavou se pomalu připravují na sestup.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele