32. kolo
14.05.2021 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Porce štěstí a fantastický Berkovec. Zbrojovka vydřela v Liberci bod

Snad jen gólman Martin Berkovec ukázal z kádru Zbrojovky prvoligové parametry. Jasná hvězda utkání dlouho držela Brno v Liberci nad vodou, nakonec ale jednou kapitulovala. Přesto se "Flinta" po nečekaném zásahu těsně před koncem vrací na Moravu s bodem. Ten nicméně nemůže pomalu sestupující celek uspokojit.

Na největší šanci prvního poločasu se čekalo jen něco málo přes dvě minuty, kdy Pešek vyhledal před bránou Zbrojovky zcela osamoceného Rabušice, ten ale selhal a v tutovce poslal míč vedle tyče. V sedmé minutě si Pešek sám navedl balón na střelu, ovšem jeho chabý pokus nezaskočil Berkovce. Nedůrazné zakončení, s nímž pro změnu neměl potíže liberecký brankář Knobloch, vyslal ve 20. minutě také brněnský Štepanovský. Za Slovan záhy kontroval Michal Sadílek, Berkovec však znovu bez větších starostí zasáhl.

Severočeši byli přece jen o něco nebezpečnější. Ve 29. minutě vzal rozehrávku přímého kopu na svá bedra Mara, který ale zřejmě chybně zvolil technické řešení, jež do svých rukavic Berkovc snadno ukryl. Těsně před přestávkou se do zajímavé pozice dostal Rabušic, jenže jeho volej víc ohrozil rohový praporek než svatyni Moravanů.

Krátce po změně stran rozvlnil síť zničehonic hostující Hladík, dlouho se však z gólu neradoval, neboť přihrávající Růsek prodloužil balón po volném kopu na zakončujícího spoluhráče z ofsajdu. Liberec krátce nato odpověděl centrem Fukaly, do něhož se položil hlavičkující Rabušic. Zbrojovku ale opět zachránil Berkovec.

Krátce po hodině hry odehrál Reiter míč zcela zřetelně před Fukalou, ovšem sudí Lerch k údivu všech přítomných odpískal pokutový kop pro Slovan. Těžko říct, co arbitra k takovému rozhodnutí vedlo, neboť dle všech dostupných záběrů si Reiter počínal ve vlastním pokutovém území v mezích pravidel. Lerchův verdikt však skandálně nezměnil ani videorozhodčí a domácí skutečně dostali k dispozici velkou příležitost. Jenže Mara z penalty selhal, když nechal vyniknout fantastického Berkovce. Jen díky němu Brno nadále dýchalo.

Slovan se tak o vedoucí gól musel dál snažit ze hry. V 69. minutě hlavičkoval Koscelník "koníčkem" nad břevno, o pět minut později poslal stejný hráč překvapivou, avšak chytrou střelu do tyče. V 77. minutě už se však Liberec dočkal. Do Peškova centru se pověsil Mosquera a hlavičkou pod břevno poslal Severočechy do vedení.

V závěru utkání se opravdu nezdálo, že by Moravané mohli skóre korigovat. Přesto se tak stalo. Přichystal v nastaveném čase zamotal zadáky Slovanu na levé straně a jeho pas před bránu zužitkoval trestuhodně osamocený Růsek. Útočník Zbrojovky tak zařídil dělbu bodů, která nicméně zcela nepotěšila ani jednu stranu barikády.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já akorát nechápu, proč nikdo neřeší jasný regulérní gól zbrojovky v té 48. minutě, schválně jsem si přenos stopl, ale Růsek v ofsajdu rozhodně nebyl. K čemu bylo video u penalty? No jo no, Zbrojovka není oblíbený tým, tak ji přece musíme nechat sestoupit.

Reagovat
montaigne33

V 93.min dostat gol- a (nejen) tím pravděpodobně přijít o poháry

Reagovat
czepelin

za výkony v celé sezóně nemá Brno v lize co dělat! Byl jsem rád, když jsme loni postoupili i když spíš administrativně, ale věřil jsem, že kolem 10-12. místa můžeme hrát. Naopak Pardubice jsem tipoval na sestup i kvůli tomu že hrají prakticky pořád venku. Za Zbrojovku je mi hanba a sestup si zasloužíme. Můžeme si napravit repitaci jenom tehdy, když se zbavíme dementního managementu a přisátých kamarádíčků, vyměníme polovinu kádru a proletíme 2. ligou jako nůž s máslem. Sice to nebude znamenat automaticky záruku úspěchu v 1. lize, ale šance na důstojnou reprezentaci 2. největšího města v lize by to byla. Tento rok byl fakt tragický a vlastně to dopadlo tak jak mělo a pro sport jen dobře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele