30. kolo
02.05.2021 17:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Sparta slepenými góly srovnala, Liberec ale neporazila

Ambice Sparty na účast v předkole Ligy mistrů dostaly další trhlinu. Z Liberce si totiž Vrbovi svěřenci přivezli jen jeden bod za remízu 2:2. Mohlo přitom být ještě hůře. Po Peškových trefách prohrávali dokonce o dvě branky, pak je ale spasili Karlsson s Hložkem.

V úvodu se přitom Letenští prezentovali solidním fotbalem. Plavšić to zkoušel zajímavě a jeho rána skončila těsně nad břevnem, ta Karabcova zase byla sražena Chalušem. V osmnácté minutě se k hlavičce dostal Hložek, ani ten ale neseřídil mířidla, stejně jako o něco později v další příležitosti Karabec.

Pak konečně zahrozili i domácí, jmenovitě Rondić nezužitkoval Koscelníkovu pobídku. Po půlhodině ale už muži z Podještědí šli do vedení. Rondić se ve středu hřiště výborně zorientoval a předal balón Jakubu Peškovi, který si hravě obhodil Sáčka a tváří v tvář gólmanovi po zemi skóroval.

Sparťani se okamžitě hnali za vyrovnáním. Dočkalův přímák skončil o kousek nad horní tyčí Knoblochovy svatyně, neuchytila se ani Plavšićova individuální akce a střela slabší nohou. V samotném závěru první půle naopak ještě mohl navýšit rozdíl ve skóre Rondić, obrovskou šanci ale neproměnil.

Co nedokázal on, to nedlouho po návratu ze šaten zvládnul akcí jako přes kopírák Jakub Pešek. Ten opět dostal pobídku od Rondiće, všem pláchnul a překonal Nitu. Následovala velmi povedená pasáž Liberce, během níž ukázal své technické kvality Koscelní, jenž obešel Hancka a z úhlu zamířil těsně mimo. Pak mohl z dalšího úniku pečetit hattrick Pešek, tentokráte se mu ovšem nedostalo přesnosti.

A tak přišly povedené momenty Pražanů. Zničehonic se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti David Moberg Karlsson, jehož pokus k překvapení většiny přihlížejících skončil v síti. Krátce na to Sáček předal balón Adamu Hložkovi, který zpoza vápna pro změnu přízemní ranou srovnal gólový účet utkání.

V tu chvíli byla Sparta na koni, jenže další body ne a ne přijít. Knobloch vychytal zajímavý Karlssonův obstřel, načež zase převzal iniciativu Slovan. Po Rabušicově střele a obranném zákroku Pavelky se domácí marně dožadovali penalty, hlavu v dlaních měli i po Mosquerově pokusu na zadní tyč, jemuž chybělo pár centimetrů.

A jelikož ani v závěru Rabušic nedokázal skórovat, rozešli se soupeři smírně. Pohledné utkání tak skončil nerozhodně, výsledkem čehož je ztráta Sparty na Jablonec ve výši tří bodů, a to se zápasem k dobru. Tato dohrávka je proti Plzni, za níž pro změnu Liberec zaostává o bod, o další dva vepředu je pak Slovácko.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
podnebný

Výkon Sparty = ubohost. Tragický Nita a Sáček, blízko k tragédii byli Wiesner, Dočkal, Karabec a Hancko, naprosto neviditelní oba stopeři. Ještěže trochu pomohlo střídání. Vrbo, takhle se o titul hrát nedá! Sparta dostala 2x víc gólů než Slsvia a podle obdržených gólů je až na 9. místě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele