21. kolo
26.02.2021 18:00 CET
4 : 1
(4:0)

Reportáž

Rychlý proces. Liberec o vítězství rozhodl už v první půli

Tak tenhle zápas si pardubičtí fotbalisté rozhodně za rámeček nedají. Na hřišti Liberce totiž už o poločase prohrávali o čtyři branky, když se dvakrát prosadili Sadílek i Karafiát. Po přestávce na konečných 4:1 snižoval Huf, který předtím neproměnil penaltu.

Severočeši na soupeře vlétli a už po pár sekundách byli blízko brance. Rabušic si poradil s obráncem a napálil tyč Boháčovy branky. O pět minut později už šel Slovan do vedení. Proskova chyba nabídla obrovskou šanci Michalu Sadílkovi, který tváří v tvář brankáři uspěl a skóroval.

Za chvíli už bylo vedení Liberce dvojnásobné. Velký podíl na tom měl Mosquera, jenž svým centrem bravurně našel Ondřeje Karafiáta a ten už si svou hlavičkou věděl rady. Pokud byste si mysleli, že to Hoftychovu družinu na nějaký čas uspokojí, byli byste na omylu. Po čtvrtině utkání si Sadílek narazil o Rabušice a následně našel Ondřeje Karafiáta, jenž rozvlnil síť podruhé.

Pardubičtí dostali příležitost vrátit se do zápasu pár minut před odchodem do šaten poté, co Chaluš ve vápně fauloval Petráně a sudí nařídil penaltu. Jenže David Huf se nechal vychytat Knoblochem a v kolonce branek tak hostům nadále svítila nula, stejně jako po Čelůstkově střele.

Naopak na straně domácích se skóre měnilo. Pešek v rychlém protiútoku našel Michala Sadílka, jenž se nenechal Karafiátem zahanbit a rovněž si v zápase připsal trefu číslo dvě. Východočeši se trefy dočkali několik okamžiků po přestávce, kdy pohlednou kombinaci zakončoval David Huf, který odčinil své penaltové zaváhání.

Okolo sedmdesáté minuty zase převzali iniciativu Liberečtí, obrovskými šancemi však pohrdli Nečas i Faško, kteří zamířili příliš vysoko. A když už si lépe počínal Imad Rondić, jemuž se podařilo rozvlnit síť, zhatil jeho radost správně odmávaný ofsajd. Rondićovi nebylo přáno ani o chvíli později, kdy proti němu předvedl skvělý zákrok Boháč.

To ale nic nezměnilo na vysokém vítězství Liberce, který se tak hlasitě přihlásil do boje o poháry a minimálně na jednu noc zůstane v tabulce čtvrtý před rivalem z Jablonce. Pardubice jsou nadále sedmé, propadnout se však mohou až na desátou příčku.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele