8. kolo
20.11.2020 18:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Jablonec zlomil libereckou kletbu a urval v derby vítězství

Teprve podruhé v historii prvoligových klání podještědských rivalů uspěl Jablonec v Liberci. Střetnutí plné soubojů urvali hosté na svoji stranu v poslední dvacetiminutovce, díky čemuž se bodově dotáhli právě na liberecký Slovan.

Do sestavy Liberce se již vrátilo několik hráčů, kteří prodělali koronavirus, nicméně stoper Kačaraba či záložník Hromada nadále scházeli. Kouč soupeře Petr Rada učinil po nečekané prohře s Brnem pět změn v základní jedenáctce. V bráně namísto Vlastimila Hrubého tentokrát dostal prostor Hanuš, Štěpánka ve středu obrany nahradil Zelený, na pravý kraj zálohy se místo Ladry postavil Pleštil, ve středu pole zastoupil absentujícího Hübschmana Vojtěch Kubista a Robert Hrubý posílil kreativitu na úkor vytáhlého útočníka Doležala.

A hosté sklidili ovoce hned ve druhé minutě. Rohový kop od Kroba se po teči Schranze odrazil od bránícího Koscelníka za záda brankáře Nguyena, který nestačil zareagovat - 0:1. Domácím trvalo delší čas, než chytli tempo zápasu, a po dvaceti minutách málem znovu inkasovali. Agilní Krob snadno obalamutil Jusufa a se štěstím vyhledal Schranze, kterého však Nguyen tentokrát vychytal.

Vyrovnávací trefu Jablonec soupeři doslova daroval. Hanuš sice nejprve vychytal po Jusufově průnikové přihrávce Mosqueru, jenže na druhé straně pokutového území byl Rondić zbytečně faulován Krobem, což neuniklo pozornosti videorozhodčího. Mara pak z penaltového puntíku zavěsil pod břevno. Posledních deset minut první půle přineslo po jedné šanci na obou koncích hřiště. Nejprve se po protiútoku hostů chystal k zakončení Schranz, míč mu ale na poslední chvíli ukopl Mikula. Těsně před odchodem do kabin pak Rondić vyslal dopředu Michala Sadílka, ten přihrál nabíhajícímu Beranovi, jehož střelu z první vyrazil Hanuš.

Krátce po změně stran se penalty domáhal Pleštil, jenž upadl přes Mikulu, sudí Zelinka však zůstal v klidu. V 55. minutě se Schranzův tečovaný centr dostal k Robertu Hrubému, jehož krkolomý volej skončil na tribuně. Po hodině hry měl Hanuš co dělat s pasem od Sadílka, když místo balónu bolestivě sestřelil spoluhráče Martince.

V 70. minutě si Jablonec vzal vedení zpět. Hrubý prostrčil míč na Pilaře, jehož Mikula odzbrojil tak nešťastně, že se meruna odrazila k Schranzovi, jenž zblízka prostřelil Nguyena. Dvanáct minut poté vyslal Hrubý centr ze standardní situace, Zelený v souboji přetlačil Koscelníka a hlavičkou k tyči zvýšil na konečných 3:1 ve prospěch hostů.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele