25. kolo
03.04.2021 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Baník přišel o regulérní gól a z Liberce veze pouze bod

Liberec kolegiálně navázal souseda z úpatí Ještědu a podobně jako Jablonec se se svým protivníkem rozešel smírně. Hostující Baník přitom na první pohled dosáhl regulérní branky, avšak hlavní rozhodčí hostům nešťastně a dost necitlivě odepřel radost.

Podivuhodný moment se udál ve 38. minutě zápasu. Ndefeho centr sice nenašel spoluhráče, místo toho se ale balón kuriózně odrazil od tyče do brány Liberce. Jenže sudí Zelinka ještě předtím foukl do píšťalky, neboť viděl nedovolený zákrok na hráče hostů v pokutovém území. Slezané tak dostali výhodu penalty, kterou by ovšem v daný moment všemi deseti vyměnili za uznání Ndefeho šťastné trefy.

Bizarní sekvence navíc pokračovala. Stronati totiž z penaltového puntíku pálil do tyče a jeho následná dorážka do sítě nemohla kvůli odrazu od brankové konstrukce platit. Baník tak z útočné snahy nic nevytěžil. Ve 45. minutě však Zelinka opět odpískal pokutový kop pro hosty, když postřehl údajnou ruku Koscelníka. Po zhlédnutí videozáznamu nicméně arbitr změnil názor, neboť obránce Slovanu zasáhl balón hlavou, nikoliv horní končetinou.

Slezané se tak o gól museli snažit ze hry. Ve 47. minutě hlavičkoval Juroška, brankáře domácích Knoblocha ale nepřekonal. Na druhé straně se k zakončení hlavou dostal po hodině hry Rondić, po rohovém kopu ovšem mířil nad břevno. To Stronati již v 67. minutě hlavičkoval mezi tři tyče, jenže podobně jako spoluhráč Juroška vyhledal pouze náruč Knoblocha. A když si o devět minuty později poradil gólman Ostravanů Laštůvka s pokusem Karafiáta, skončilo utkání pod Ještědem bez branek.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Axelrose

Napadlo mně, co Lavička, jako nový trenér Baníku po sezoně? Blbost, nebo možná realita? Protože Smetana v Baníku asi jenom dojede tuhle sezonu, ne?

A pokud ano - jak by se tam, hlavně Baníkovcům líbil?

Byl celkem ve spojení se Spartou, takže asi podstatné mínus, na druhou stranu, alespoň za mně, to není úplně špatný trenér.

A nemyslím to samozřejmě jako provokaci, jenom jako dotaz směrem k fans Baníku, jestli by jim tam seděl.

Reagovat
bobis21

Klidně, tím že je takový nekonfliktní by ani nevadilo že je Sparťan. Myslím že ve Spartě mu celkem šlo zařazování mladíků a hráli pěkný fotbal, takže by mohl do filozofie pasovat. Nebyl by má první volba, ale nijak bych nenadával.

Reagovat
HorajzmAmmann

nevadil by. Ale Smetana se zatím ukazuje v solidním světle. I když ty střídání nemá někdy úplně podle mých představ, Baník herně trochu probudil....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele