30. kolo
02.05.2021 19:30 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Slavia zničila Plzeň a dokonale oslavila další titul

I když se slávisté dozvěděli o obhajobě titulu ještě před výkopem, na jejich koncentraci v zápase samotném to rozhodně nebylo sám. Svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského si naopak duel s Plzní náramně užili a svého soupeře jasně přehráli.

Již jistý mistr z Vršovic tak drží v tabulce pohodlný šestnáctibodový náskok před druhým Jabloncem. Viktoria si nijak nepolepšila, přesto zůstává na pátém místě, neboť šestý Liberec jen remizoval se Spartou. Družina trenéra Adriána Guľy tak má nadále i díky jednomu dohrávanému mači k dobru evropské poháry na dosah.

Bujará oslava započala v Edenu již šest minut po úvodním hvizdu, kdy hosté neodvrátili patřičně nebezpečí po rohovém kopu. Toho využil Holeš, jenž nekompromisně napálil balón za záda brankáře Plzně Staňka - 1:0. O tři minuty později zaváhala v defenzivě také Slavia, domácí však podržel gólman Kolář, který vychytal Káčera. Za dalších pět minut bylo opět rušno na druhé straně hřiště. Ševčík vynikající přihrávkou našel Van Burena kterého nedovoleně zastavil Staněk. Sudí Berka proto nařídil pro sešívané penaltu, kterou ale neproměnil Deli a následnou dorážku zazdil Van Buren.

I nadále však Pražané neohroženě pronikali přes vetchou obranu Viktorie. V 19. minutě si Bořil narazil míč s Oscarem a Západočechy zachránil až Staněk. Ten ovšem za další tři minuty jen smutně pozoroval, jak tečovaný centr Bořila spadl přesně do jeho brány - 2:0. Hosté přišli se sporadickou akcí ve 25. minutě, ale Beauguel hlavičkoval po centru od Ba Louy příliš vysoko. Na to okamžitě odpověděl Masopust, jenž připravil palebnou pozici pro Baha, jehož opět zastavil až extrémně vytížený Staněk.

Krátce po půlhodině hry vyčaroval další skvělý pas Ševčík, který poslal do samostatného úniku Van Burena. Jenže Holanďan si zase vysloužil přívlastek "bludný", neboť spálil i svou další tutovku v zápase, když vůbec netrefil svatyni Západočechů. O pět minut později střílel nepřesně také plzeňský Falta, jenž po vysunutí od Beauguela potvrdil, že pravá noha není jeho předností. Masopust naopak pálí pravačkou rád, což demonstroval nedlouho po příležitosti Falty - tečovanou ránu musel opět vyrážet Staněk.

Těsně před odchodem do kabin se do zakončení prodral Beauguel, avšak Pražany podržel výborným zákrokem Kolář. A tak se dvě minuty po změně stran mohl konečně trefit také Van Buren, jenž přesným volejem umístěným k tyči vsítil třetí gól sešívaných. Pokud hosté pomýšleli na to, že v druhém poločase ještě zasáhnou do červeno-bílé party, byli rychle vyvedeni z omylu.

Přesto se Plzeň dočkala alespoň čestného zásahu. Káčer totiž dostal v 67. minutě prostor na to, aby se zpoza pokutového území trefil přesně k tyči. Přitom těsně před premiérovým zásahem slovenského středopolaře v české nejvyšší soutěži mohl Pražany ještě víc uklidnit Van Buren, ten si ale vzpomněl na své představení z první půle a poté, co utekl zadákům Viktorie, ztroskotal na Staňkovi.

V 72. minutě si však Slavia vzala tříbrankový náskok zpět. Stanciu totiž brilantním centrem našel nabíhajícího Baha, jenž přelstil Staňka hlavičkou. O deset minut později se zaskvěl Kolář, který vymrštil levou nohu a zastavil již téměř gólové zakončení Čermáka. To Stanciu měl v 84. minutě více štěstí, když jeho naprosto přesný technický pokus musel Staněk lovit až ze sítě - 5:1.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele