26. kolo
11.04.2021 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta chvíli kousala, derby však nakonec s přehledem ovládla Slavia

Slavia opět jasně demonstrovala, kdo nadále vládne Praze i celému fotbalovému Česku. Sešívaní v derby porazili o dvě branky Spartu a dá se říct, že definitivně rozmetala naděje rivala z Letné na zisk mistrovské trofeje.

Duel v Edenu přitom zahájili energičtěji hosté ze západního břehu Vltavy, kteří si v úvodu vypracovali několik slibných příležitostí. Slávisté však svému soupeři zasadili těsně před přestávkou tvrdý úder z kopačky Tomáše Holeše a po změně stran drželi psychicky zdecimované sparťany zkrátka. Vítězství domácích navíc ještě pojistil gólem Stanislav Tecl.

Trenérovi sešívaných Trpišovskému vypadli z plánů na poslední chvíli zraněné ofenzivní opory Sima s Olayinkou. Na lavici náhradníku zase usedl pravý bek Bah, naopak na křídle se objevil Lingr. Hosté se vytasili s poměrně očekávanou základní jedenáctkou.

A hned v šesté minutě podnikla Sparta nápaditou akci. Přes Pavelku a Hancka se míč dostal k Hložkovi, jenž si naběhl za obranu, z úhlu jej však vychytal brankář domácích Kolář. Čtyři minuty musel strážce slávistické svatyně zasahovat proti střele Krejčího, který si naběhl na přihrávku z pravé strany. Nedlouho poté zase Hložek tečoval pas od Plavšiće jen těsně vedle tyče.

Sešívaní prvně zahrozili v 13. minutě, kdy Stanciu pálil do boční sítě. O dvanáct minut později byl znovu v pohotovosti Kolář, jemuž rukavice vyprášil pumelicí Dočkal. Odražený balón poté sebral Hancko, který se u brankové čáry šikovně natlačil před bránu domácích, kde si ale v kritický moment pomohl faulem, čímž šance Sparty vzala za své.

Trpišovského družina se očividně dlouho hledala. Jenže stačila jedna jednoduchá kombinace a Letenští byli rázem na lopatkách. Holeš si ve 45. minutě narazil míč se Stanciuem a pak ideálním obstřelem levou nohou překonal gólmana hostů Nitu. Defenzivní univerzál se tak po pozdním vyrovnání na hřišti londýnského Arsenalu stal hrdinou také v derby.

Spartu gól do šatny evidentně zlomil. Po změně stran totiž působili svěřenci kouče Vrby zcela zlomeně a vůbec, ale absolutně vůbec se nedostávali do příležitostí. Domácí naopak kontrolovali tempo mače a především po hodině hry v podstatě soustavně ohrožovali Nitu. V 68. minutě našel Kolář fantastickým pasem Bořila, který v pokutovém území předložil merunu Lingrovi, ten ale ztroskotal na strážci sparťanské kasy.

V 75. minutě zase hlavičkoval těsně nad břevno stoper sešívaných Kačaraba, ovšem za dalších šest minut si slávisté definitivně pojistili vítězství. Střídající Tecl se po standardní situace až příliš jednoduše otočil okolo nedůrazně bránícího Sáčka a střelou pod víko zlomil poslední špetky odporu ze strany Letenských.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (20)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas kočky s myší.

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem zvedavy frajirku

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem dát 0:4, ale Sima možná gól dá, takže 1:6.

Reagovat
Adhol

Takhle vysokej kurz na výhru Slavie v domácím derby nebyl od sezóny 2015/2016 Přitom letos je podle mě Slavia od svýho vzestupu v sezóně 2016/2017 nejsilnější. Ale chápu, že se to odvíjí hlavně asi od toho, že Sparta už není úplně jalová. I tak bysme je ale měli přejet. - 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jse promítlo,asi to že hrají hodně zápasů a čeká je klíčová odveta s Arsenalem,jse taky divím tomu kursu mělo být max 1,85-1,95,ale je pravda,že každá série jednou skončí už docela dlouho neprohrály.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pokahontas

Platí to samé,co jsem psal loni na jaře:

Nejpravděpodobnější výsledek je 1:1,a to z řady důvodů:

-Slávie jarní ligová derby v základní části nevyhrává,naposledy a jedinkrát v roce 99 (!)

- Hraje se na Slávii,kde jarní derby v základní části končí většinou remízou,konkrétně v 8 z 11 případů (!) A VŽDYCKY to byla remíza 1:1 ,přičemž se tak stalo ve VŠECH posledních 7 případech !

- i tentokrát je mezi týmy vysoký bodový rozestup,což je rovněž faktor,který statisticky výrazně zvyšuje šanci na remízu-tehdy je daleko častější než při nízkém rozestupu,(což je koneckonců logické, za takového stavu může plichta v principu vyhovovat oběma,nejde-li o přímé konkurenty-jakkoliv pro většinu těch remíz platí,že vyrovnávací gól padl nedlouho před koncem).

Reagovat
smazaný uživatel

Takže statisticky se tahle série už musí přerušit a výsledek bude jiný než 1:1

Reagovat
wwwx

3:4

S naším útokem 4 góly dáme a s naší obranou 3 fíky dostanem. Teda pokud nenastoupí smrtící duo Tecl - van Buren, to bych byl v klidu.

Reagovat
clinger

namyšlení sparťani jako vždy.dají sedmičku béčku Teplic a už jsou zas v nebesích

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
berliner

Jedeme Sparta tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Příští týden hrají zápas roku a Slavia nebude šetřit opory, když v lize o nic nejde?

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas roku bude až finále s MU.

Reagovat
milan78

Reagovat
Harley111

Dnes jasná výhra, Slavia se bude podvědomě šetřit a my toho využijeme 1-3

Reagovat
Adhol

Tak zpátky na zem bráško

Reagovat
Mr. International

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Moc nechápu, proč Trpiš nechává na hřišti celý zápas takového Bořila, který už v minulých týdnech evidentně měl fyzicky dost a v závěrech zápasů to bylo vidět. Je to zbytečné riziko, když v obraně moc možností nemají a každé zranění může být do zápasu s Arsenalem smrtící. Totéž i pro další těžko nahraditelné hráče jako Provod nebo Holeš...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele