11. kolo
13.12.2020 18:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Sima dvěma góly pomohl Slavii k vítězství nad Libercem

Zcela v režii afrických křídelníků Slavie se nesl zápas Pražanů proti Liberci. Ti zvítězili v souboji dvou účastníků Evropské ligy 3:0, přičemž dvěma brankami se blýskl Sima, tu třetí přidal Olayinka.

Slavia tentokráte nastoupila v poměrně útočně laděné sestavě. Před Kolářem a obrannou čtveřicí ve složení Masopust, Kúdela, Zima a Bořil s představili Provod s Oscarem a Stanciem, na křídlech operovali Sima s Olayinkou a v útoku naskočil Kuchta. Hosté přijeli i se třemi slávisty v základní sestavě, kterými byli Tijani, Matoušek a Yusuf.

Liberečtí se očividně chtěli o úspěch v Edenu porvat. V osmé minutě to z dálky zkoušel Pešek, jeho pokusu chybělo pár centimetrů. Na opačném konci hřiště zazvonila branková konstrukce, kterou po Simově pobídce trefil Kuchta. Hra se přelévala ze strany na stranu a dalším na řadě byl se svou šancí Matoušek, proti němuž se výtečným zákrokem vytáhl Kolář.

Úvodní branka přišla po čtvrtině utkání. K rohovému kopu se postavil Provod, který našel hlavu Abdallaha Simy a ten už dokázal zatlouci balón mezi tři tyče. Dlouho se pak situace zkoumala na videu kvůli souboji Kuchty s Koscelníkem, nakonec rozhodčí došel k závěru, že vše proběhlo naprosto v pořádku.

Dlouho to pak vypadalo, že by Slovan mohl ještě během první půle srovnat. Mosquera ale nůžkami nezamířil přesně, stejně tak nevyšla reklamace ruky po velkém závaru. Namísto toho v nastavení zdvojnásobili své vedení slávisté. Z pravé strany odcentroval Masopust, na pas si naskočil Peter Olayinka, který hlavičkoval přesně. Nigerijský křídelník pak ještě pobídl do velké šance Simu, ten ovšem nedokázal zakončit tak, jak by se patřilo.

Ve druhé půli se na ohrožení jedné či druhé svatyně čekalo delší čas, až po hodině po Mosquerově centru prověřil brankáře Mara. Následně pelášil sám na bránu Mosquera, jenž ale neuspěl tváří v tvář Kolářovi. A tak přišel další moment Abdallaha Simy. Tentokrát se prosadil nohou, když se ve vápně uvolnil a dostal skvělou přihrávku od Masopusta, kterou uklidil do poloodkryté branky.

V závěru to ještě ze střední vzdálenosti zkoušeli Rondić a Nešický, ani jedna z ran se ale nedala hodnotit jako kvalitní. Slavia tak udržela na čele pětibodový náskok na druhou Spartu, navíc se pyšní skvostným skóre 33:3. Slovan má sice zápas k dobru, přesto jedenácté místo není tím, v co před sezónou doufal.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0 (Olayinka)

Reagovat
delfin

Za to jak hral v Evrope, bych pral Liberci remizu.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele