24. kolo
21.03.2021 18:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Dvě červené, čtyři branky. Slavia jednoznačně přehrála Opavu

Brzká komplikace v podobě Simovy červené karty Slavii nezastavila. Ta se ještě v první půli dostala do vedení, po vyrovnání sil na hřišti vedení až na konečných 4:0 navyšovali Stanciu, Holeš a Oscar.

Červenobílí oproti zápasu s Rangers provedli několik změn. V bráně pochopitelně místo Koláře naskočil Vágner, v obraně nahradili Baha s Delim Masopust a Zima. Uprostřed dostali přednost před Hromadou a Oscarem Holeš s Provodem, druhý jmenovaný se do zálohy posunul z útoku. Tam tentokráte nastoupil Kuchta, Olayinku pak vystřídal van Buren.

Úvod utkání se nesl v poměrně opatrném duchu, až v devatenácté minutě zajímavě zpoza vápna vystřelil Řezníček. Následně přišel velký problém pro sešívané. Sima po odehrání šlapákem dohrál brankáře Digaňu, za což po zhlédnutí opakovaných záběrů rozhodčím uviděl červenou kartu.

Opavě se ale početní převahy nepovedlo využít, za což pro ni v samotném závěru první půle přišel trest. Pohlednou kombinaci zakončoval z levé strany z poměrně ostrého úhlu Stanciu. Jeho střelu sice ještě gólman vyrazil, nicméně Jan Kuchta pak dokázal krkolomně dopravit míč za brankovou čáru.

Krátce po pauze se situace pro Slezany ještě zhoršila. Kulhánek v pokutovém území fauloval pronikajícího Kuchtu, což vyústilo nejen v penaltu, ale i ve druhou žlutou a tím pádem červenou kartu pro provinilce. Exekuce následného kopu z jedenácti metrů se ujal Nicolae Stanciu, jenž s naprostým přehledem proměnil.

Když byla odehrána hodina hry, přišla střela z větší vzdálenosti v podání každého z týmů. Nešického zkrácený roh skončil nad břevnem, Stanciova dělovka nadělal spoustu práce Digaňovi. Pak se však zrodila zajímavá situace, když van Buren v protiútoku vyslal Tomáše Holeše, jenž tváří v tvář gólmanovi o tyč skóroval. Záhy to lobem zkoušel Masopust, ten ale úspěch neslavil.

Čtvrt hodiny před koncem přidali sešívaní trefu číslo čtyři. Tecl tentokráte pobídnul Oscara Dorleyho, liberijský středopolař po perfektním zpracování ještě lépe zavěsil a navýšil rozdíl ve skóre na čtyřgólový.

Pražané své vedení naprosto bez potíží udrželi a dokráčeli tak ke čtvrtému ligovému vítězství v řadě, zároveň srovnali svou rekordní sérii bez porážky a vstřelili sedmdesátý gól ve FORTUNA:LIZE v této sezoně. V tabulce navýšili svůj náskok na Spartu na šestnáct bodů, což je velmi pohodlný rozdíl, byť letenský rival disponuje dvěma zápasy k dobru.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Axelrose

Při vyloučení Simi mi trochu zatrnulo, ale naštěstí Nico věděl, co má dělat.

Jinak jsem koukal na příští kolo a myslím, že tam dojde k rozdělení na sestupující definitivně.

Brno - Slávie

Boleslav - Příbram

Opava - Slovácko (tam si moc jistý nejsem)

Reagovat
Axelrose

Né že by mělo Slovácko sestoupit

Jen mi ta Opava nepřijde poslední dobou tak marná.

Ale zase bude repre pauza, takže Svědík je dostane zpátky do formy.

No, nevím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele