4. kolo
18.09.2020 20:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Slavia zpět na vítězné vlně. Teplice rozstřílela 5:1

Jednoznačným vítězstvím se vrátili zpět na vítěznou vlnu fotbalisté Slavie a výborně se tak naladili na zápas předkola Ligy mistrů proti Midtjyllandu. Proti Teplicím zvítězili 5:1, gólově se prosadili Olayinka, Stanciu, Musa, Holeš a Takács. Skóre korigoval z penalty Mareš.

Sešívaní dokázali udeřit hned z první větší příležitosti. Už ve druhé minutě po rychlé akci našel Provod ve vápně Petera Olayinku, jenž z druhého doteku vypálil a s přispěním obráncovi teče rozvlnil síť. Skláři ihned zkoušeli zareagovat, výsledkem čehož byly dva VARem zkoumané pády ve vápně. Vše ale podle sudích proběhlo podle pravidel.

A tak přidali slávisté druhou trefu. Výtečnou akci předvedl Coufal, který přihrál za vápno, kde čekal Nicolae Stanciu. Rumunský středopolař z první vypálil a výtečnou ranou na zadní tyč překonal Grigara. Další gól mohl vzápětí přidat Ševčík, jeho pokus však letěl příliš vysoko.

Další pohroma pro Teplice přišla ve dvacáté minutě - tentokráte ne v podobě gólu. Po stažení unikajícího Musy totiž David Heidenreich uviděl kartu červené barvy a musel odejít do sprch. Dlouhou se nečekalo ani na třetí branku červenobílých. Mareček obrovskou hrubkou vybídl ke skórování Petara Musu, jemuž zakončení do poloprázdné klece nedělalo žádné větší potíže.

Stav 3:0 platil i o poločasové pauze, dlouho po ní však nevydržel. Po padesáti minutách hry se dostal balón za vápno k Tomáši Holešovi, jehož dalekonosná pumelice letěla naprosto mimo dosah Grigara. Další pohlednou trefu mohl přidat Ševčík, na něj ale teplický gólman vyzrál.

Po hodině hry se hosté dočkali snížení. Slávisté nezachytili průnikovou přihrávku a osamocený Coufal pak už vyřešil situaci podkopnutím Trubače ve vápně. To neuniklo zraku sudího, který odpískal pokutový kop. K němu se postavil Jakub Mareš a prudkou ranou dal čestný gól Teplic.

Reakce domácích na sebe ale nenechala dlouho čekat. Olayinka po skvělém průniku na levém křídle jen tak tak udržel míč ve hře a odcentroval na Ladislava Takácse, jehož hlavička našla cíl. Gól číslo šest mohl přidat Kuchta, tváří v tvář Grigarovi ale selhal a trefil jen vybíhajícího brankáře.

A jelikož se neuchytila ani Kúdelova rána v nastavení, zůstal konečný stav 5:1 v platnosti i v době závěrečného hvizdu. Sešívaní se tak alespoň na čas vrátili do čela ligového pelotonu, naopak Teplice zůstanou ve spodních patrech.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
boryland

1:1...................

Reagovat
kecipep

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele