19. kolo
13.02.2021 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Slavia nedala Pardubicím šanci a zvítězila o tři branky

Slavia spolehlivým výkonem odpověděla na výkřiky pochybovačů a po nečekané ztrátě bodů v Příbrami s přehledem porazila Pardubice. V dresu Pražanů se zaskvěli dvougólový útočník Jan Kuchta a záložník Lukáš Provod, jenž měl prsty ve všech brankách. Domácí tak pevně drží vedení v tabulce, Východočeši zůstávají v nabitém středu tabulky.

  Sešívaní poprvé ohrozili svatyni Pardubic vážněji ve dvanácté minutě. Provod přenesl hru na levou stranu, kde Oscar vrátil míč pod sebe na Stanciua, jehož pokus na přední tyč musel vyrazit brankář Východočechů Boháč. Čtyři minuty poté vyhledal Provod ze standardní situace hlavu Deliho, avšak také čerstvou posilu do obrany Slavie vychytal gólman hostů.

V 19. minutě už ale Boháč kapituloval. Sima po podklouznutí Čelůstky vybídl k zakončení Provoda, ten sice promáchl, jenže Hlavatý neodehrál balón do bezpečí, načež vyraženou střelu Baha uklidil do brány Kuchta. Podruhé se Pražané prosadili o osm minut později. Agilní Provod utekl obraně Pardubic, poté míč předložil Kuchtovi, který měl opět snadnou práci s rozvlněním sítě.

Východočeši mohli snížit ve 35. minutě, když po akci Čiháka pálil Kostka, domácí ale dobrým zákrokem podržel brankář Kolář. Za další tři minuty zaváhal na druhé straně při výběhu z kasy Boháče, jenže Olayinku jeho chybu nepotrestal, neboť odkrytou bránu netrefil. Sedm minut po změně stran už však Slavia přece jen navýšila skóre. Provod nabil Stanciuovi, jehož schovaný pokus dokonale zaskočil Boháče.

Čtvrtý gól mohli sešívaní přidat v 67. minutě po rohovém kopu, avšak míč se ve skrumáži odrazil od stehna Olayinky přímo do Boháčovy náruče. Za dalších sedm minut vyrobil hrubici v rozehrávce hostující Toml, jenže unikající Stanciu zvolil místo zakončení špatně mířenou přihrávku na Olayinku, před nímž uhasil nebezpečí Čihák. V závěrečné desetiminutovce ještě zabrnkal fanouškům Slavie na nervy Kúdela, který podobně jako Toml ztratil balón, proti Ewertonovi se ale zaskvěl Kolář, jenž tak uhájil čisté konto.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Zajda

3:0

Reagovat
delfin

Provod vybornej, doufam ze si zahraje i proti Leicesteru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele