17. kolo
31.01.2021 18:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Jasná záležitost. Slavia po dobrém výkonu porazila Jablonec

Fotbalisté Slavie v souboji prvního s druhým prokázali báječnou formu a Jablonec zdolali jednoznačně 3:0. Brankami se o to postarali Sima a Kuchta, třetí trefa byla po pauze vlastní.

Už ve třetí minutě se do obrovské příležitosti dostal Sima, jenže ten nedokázal zužitkovat Bahovy práce a zamířil mimo prostor tří tyčí. Na opačném konci hřiště to zpoza šestnáctky zkoušel Kratochvíl, na jehož střelu si počíhal Kolář.

Po třinácti minutách hry po Stanciově centru hlavičkoval Olayinka, jenže trefil pouze Hanuše. Kuchta z otočky zase pálil nepřesně. Ve dvacáté minutě už se sešívaní dočkali první trefy. Olayinkův senzační pas vysunul Abdallaha Simu, který si píchnul míč podél gólmana a do prázdné brány jej pak uklidil.

Bleskově mohlo být srovnáno, nicméně Doležalův pokus po Krobově centru skončil jen na břevně. Poté už zase úřadovala Slavia. Olayinkova kombinace ještě úspěch neslavila, nicméně jeho napadání už ano. Nigerijec dopravil míč ke Stanciuovi, jenž předložil Janu Kuchtovi a ten už si s poloodkrytou klecí věděl rady.

Jen pár okamžiků po návratu ze šaten mohl Hanuš lovit balón ze sítě potřetí. Stanciův přímý kop totiž rozezvučel konstrukci jeho brány. Po necelé hodině hry se sešívaní prosadili díky vlastenci. Holeš se snažil přenést hru na druhou stranu vápna, přičemž se do této přihrávky vložil Jakub Martinec. Bohužel tečoval balón tak nešťastně, že vysokým obloučkem překonal vlastního brankáře.

Další chvíle patřily Provodovi. Nejprve jeho tečovanou střelu mohl mezi tři tyče usměrnit Sima, pak po jeho rohu hlavičkoval Holeš těsně nad. Obrovskou příležitost měl po hodině a čtvrt Kuchta, který si v samostatném úniku na poslední chvíli ukopl balón.

Jablonecký gólman musel znovu do akce po neuvěřitelné kombinaci domácích, a to když se vytáhl proti Bořilovi. Musa následně nedokázal z pár metrů usměrnit balón do brány. Chorvatský útočník pak Hanuše dokonce oběhl, avšak vytlačil se do příliš ostrého úhlu a opět z toho nic nebylo.

Sešívaní tak zvítězili a svůj náskok na čele navýšili na dvanáct bodů. Na dělené druhé příčce jsou Jablonec se Spartou. Tyto mančafty mají nejen shodný počet bodů, ale i stejný počet vstřelených i obdržených branek.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
tlaci

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele