13. kolo
20.12.2020 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Slavia zvládla vršovické derby a udržuje si náskok

Slavia i přes "koronavirový" výpadek nic neztratila ze svého umu a nadále vládne nejen Vršovicím, ale též celé republice. V prestižním souboji se soupeřem ze stejné městské části přetlačila Bohemians a na čele tabulky nadále drží pětibodový náskok.

Vypadalo to na snadnou partii pro sešívaní, kteří šli do vedení velice brzy. Avšak jejich dominance na trávníku postupně vyprchala a protivník z Ďolíčku si začal troufat. Nakonec ale "Klokani" na body nedosáhli a zůstávají tedy na třináctém místě. 

Již po pár desítkách vteřin oslovil Stanciu nabíhajícího Provoda, toho ovšem zradilo zpracování a míč do rukavic ukryl brankář Le Giang. V páté minutě se gólman hostů blýskl proti ráně Stanciua. Dvě minuty poté ale Le Gianga zaskočil Sima, který po pasu od Stanciua chytře zakončil mimo dosah strážce klokaní svatyně. Sešívaní šli tedy rychle do vedení.

Po dvaceti minutách hry se Sima dostal ke svému oblíbenému zakončení hlavou, které mu však příliš nevyšlo. Za Bohemians jako první vystřelil ve 24. minutě Dostál, jehož pokus lapil slávistický brankář Kolář. Postupem času se hosté začali osmělovat, jenže ve finále jim vždy něco málo chybělo. Například Necid mohl ve 43. minutě střílet z výhodné pozice, místo toho ale udělal kličku navíc, po níž balón sebral Kolář.

Druhou půli otevřel skákavý pokus Stanciua, jenž proletěl vedle tyče. Na druhé straně se nenechal zahanbit Hronek, který z dálky protáhl Koláře. Poté se dlouhou dobu nic nedělo, až v 66. minutě nahrál Sima Provodovi, který vlétl do otevřené defenzivy Bohemians a obloučkem přes Le Gianga zvýšil náskok domácích.

Dvoubrankový polštář však vydržel sešívaným jen chvilinku. "Klokani" totiž téměř okamžitě odpověděli, když po centru Vondry přetlačil Olayinku v souboji Hronek a hlavou snížil. Za okamžik pálil nebezpečně Stanciu, avšak jeho pokus se znovu nevešel mezi tři tyče. Kuriózní moment nastal v 72. minutě, kdy Bederka při obranném odkopu trefil Vondrovu ruku. Rozhodčí Franěk nejprve odpískal ruku, tu ale kvůli Vondrově držení horní končetiny u těla po zhlédnutí videozáznamu odvolal.

V závěru již Bohemka neměla síly na zvrat utkání. Slavia tak doma zůstává ve vršovickém derby neporažena již od roku 1993. 

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele