22. kolo
07.03.2021 18:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Slavia se i přes dlouhou přesilovku o výhru s Baníkem strachovala

Ačkoliv tři body slávisté získali, výkon zejména ve druhé půli si opravdu za rámeček nedají. V generálce na Rangers proti Baníku hráli od třetí minuty v přesilovce, čehož brzy využili Masopust a Kuchta. Po vlastenci Kačaraby se ale o vítězství 2:1 do poslední sekundy báli.

Hned ve třetí minutě se udál zřejmě klíčový moment utkání. Martin Fillo totiž mimo hru udeřil Jana Bořila, což neuniklo zraku sudího, který ostravského křídelníka okamžitě poslal do šaten. Netrvalo dlouho a sešívaní toho využili. Za vápnem se dostal k balónu Lukáš Masopust, jehož výstavní technický pokus skončil za Laštůvkovými zády.

Nedlouho poté se až na hrot vysunul Bořil, který po Masopustově centru hlavičkoval tak, že s tím měl gólman plné rukavice práce. A Bořil se i nadále zapojoval do ofenzivy, tentokráte zpoza vápna vypálil nad břevno. Když byla odehrána půlhodina, přišla pro Slezany další rána. Ndefe zahrál rukou, což neuniklo zraku sudího a kopala se penalta. Té se ujal Nicolae Stanciu a s naprostým přehledem proměnil.

Ve zbytku první půle to ještě zajímavě zkoušeli Bah a Provod, ani jeden z nich se ovšem z branky neradoval. A po přestávce se obraz hry úplně otočil. Baník začal hrát mnohem aktivněji a odměnou mu za to bylo poměrně brzké snížení. Holzerovu standardní situaci zakončoval Svozil, balón si pak ještě do vlastní sítě srazil Taras Kačaraba. Na opačném konci hřiště záhy zakončoval Stanciu, kterého vychytal Laštůvka. A ostravský brankář byl úspěšný i v dalším minisouboji po Rumunově přímáku z ostrého úhlu.

Následně se v tutové příležitosti zjevil po Holešově pobídce Kuchta, ten ale na balón dosáhl jen špičkou a pro brankáře se jednalo o velice snadnou práci. Slabší chvíli si i v tomto zápase vybral Ondřej Kolář, který neodhadnul svůj výběh a nechal se obehrát Sorem. Nigerijský rychlík z úhlu sice poslal kulatý nesmysl směrem do odkryté brány, bez větších potíží jej však ještě zastavil Kačaraba.

Další zaváhání ve slávistické obraně mohl potrestat Holzer, jenž sice vypálil tvrdě, nýbrž nepřesně. A proti Provodovi se na druhé straně předvedl dalším povedeným zákrokem Laštůvka. Možná největší příležitost Slezanů přišla v nastavení. Červenobílí se úplně zapomněli při návratu a Tetour si tak nerušeně mohl navést z pravé strany balón do středu. Dostal se až do vápna, jeho střela pak proskákala těsně vedle levé tyče Kolářovy brány.

Slavia si tak do tabulky připsala mimořádně cenné tři body, díky kterým aktuálně disponuje čtrnáctibodovým náskokem. Druhá Sparta má nicméně dvě utkání k dobru. V případě Baníku se vzhledem k odložení zápasu Pardubic a porážkám všech jeho zbylých tabulkových konkurentů nic nemění, nadále zůstává devátý.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
berliner

Tip 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, zase to prase Fillo. Jen teď mu to neprošlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele