5. kolo
26.09.2020 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Dvougólový Kúdela zajistil Slavii výhru nad Slováckem

Slavia především díky povedenému úvodu, v němž exceloval Ondřej Kúdela, přemohla Slovácko. Vítězství sešívaných se nícméně neurodilo tak lehce, jak napovídá konečný výsledek. Mužstvo z Uherského Hradiště především po změně stran dost kousalo. Tři body však přesto zůstaly v Edenu.

Kouč Slavie Trpišovský značně obměnil sestavu, když do hry od úvodního hvizdu poslal stopera Karafiáta, krajního beka Oscara, záložníky Malínského s Lingrem či útočníky Kuchtu a Musu. Na straně hostů došlo k jediné vynucené změně, když na levém kraji obrany zastoupil zraněného Divíška Kalabiška.

Zápas začal zhurta. Již po pár desítkách sekund zahrávali Pražané standardní situaci, po níž brankář Slovácka Nemrava vyrazil míč před sebe, načež v pokutovém území fauloval Hofmann. Sudí Franěk tedy nařídil penaltu pro sešívané, kterou proměnil Kúdela. V šesté minutě se míč v bráně Moravanů zatřepotal znovu, ovšem zásah Kuchty nakonec neplatil z důvodu ofsajdu, ve kterém stál nahrávající Malínský. Po dvaceti minutách pálil z voleje sám Malinský, avšak jen na tribunu.

Co se nepovedlo spoluhráčům, musel zařídit Kúdela. Ve 29. minutě se prozatímní kapitán Slavie opřel po rohovém kopu do balonu a přesnou střelou k tyči navýšil náskok domácích. Po půlhodině hry konečně zahrozilo Slovácko, i když pohotový kop Navrátila měl k úspěchu daleko. Sešívaní si tak "csaplárovské" vedení pohlídali až do přestávky.

Téměř ihned po změně stran se z branky radoval Lingr, ale opět celé akci předcházelo postavení mimo hru, které tentokrát zavinil Kuchta. Lingr si tak alespoň nacvičil gólovou radost. Následně domácím dost zatrnulo, když Navrátil svým zakončením postupně rozezvonil obě tyče. V 52. minutě zase vyslal dělovku Havlík a gólman Pražanů Kolář vytěsnil tento pokus s námahou na rohový kop. Čtyři minuty nato Petržela orazítkoval břevno, Kolář se jen nezaujatě podíval.

Zlepšený výkon Slovácka pokračoval. V 58. minutě připravil Petržela střeleckou pozici pro Sadílka, který  však pálil pánu Bohu do oken. Následně mohl udeřit na druhé straně Kuchta, jenže při samostatném úniku na Nemravu jen napálil strážce hostující svatyně. V 67. minutě se zase činil Kolář, který vyrazil střelu Navrátila. Pět minut nato kontrovala Slavia centrem Lingra a hlavičkou Kuchty, kterou zneškodnil Nemrava. Za další dvě minuty zkusil štěstí z přímého kopu Karafiát, něco málo ale jeho pokusu chybělo.

V 82. minutě vybídl Masopust k zakončení Provoda, jehož ránu vytěsnil Nemrava za pomoci brankové konstrukce na rohový kop. V nastavení se však Provod přece jen branky dočkal. z ostrého úhlu překvapil Nemravu rozehrávkou přímého kopu a poté, co brankáři Moravanů proletěl míč přes rukavice, mohl se se spoluhráči radovat ze třetího zásahu sešívaných.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
kecipep

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

1.

Reagovat
boryland

2:2...........

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele