31. kolo
09.05.2021 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Slavia zdolala Sigmu, ale přišla o Provoda

Rozporuplné budou pocity slávistů po utkání v Olomouci. Sice tam díky pozdní Kuchtově trefě dokázali zvítězit, nicméně výkon to vskutku nebyl zářivý, navíc v úvodu ztratili kvůli poraněnému kolenu Provoda.

Během úvodní čtvrthodiny si každý z týmů vypracoval jednu zajímavější příležitost. Gonzálezova nerazantní střela skončila mimo tři tyče, jen do boční sítě pálil i Lingr. Pak přišla pro sešívané velká nepříjemnost, neboť Lukáš Provod si špatně došlápnul a se zraněným kolenem musel být vystřídán Hromadou.

Právě slovenský středopolař se vzápětí dostal ke Stanciuově centru, jeho hlavička ovšem letěla jen nad břevno. Sám Stanciu vzápětí zajímavě střílel přímý kop, následně zakončoval z otočky do Mandouse.

Velké vzrušení přišlo po necelé půlhodině, kdy Kuchtu na hranici šestnáctky podkopnul Poulolo. Sudí nejprve odpískal penaltu, po zásahu VAR ale tento verdikt upravil na faul před vápnem. Ze standardní situace opět pálil Stanciu, tentokráte musel zasahovat Mandous. V závěru první půle mohl hosty zaskočit Poulolo, jenž zakončoval těsně vedle.

Krátce po přestávce se do vápna snesl centr na Zimu, jehož hlavičce chyběl k úspěchu kousek, stejně jako Kuchtovi, aby tuto situaci na zadní tyči zavřel. Další Kuchtův pokus krotil gólman, Zmrzlého rána na opačném konci hřiště skončila mimo stejně jako ta Breiteho.

Rozhodující moment přišel v osmasedmdesáté minutě. To si Jan Kuchta našel Bahův rohový kop a výtečnou hlavičkou na zadní tyč rozvlnil síť. V závěru ještě mohl vítězství pojistit střídající Tecl, jenže tváří v tvář Mandousovi selhal.

I tak ale Slavia vyhrála a už jen tři zápasy ji dělí od zakončení mistrovské sezony bez porážky, Sigma je aktuálně desátá.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele