16. kolo
23.01.2021 14:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Sigma si smlsla na Opavě. Dvakrát se trefil González

Na vcelku povedený výkon proti Spartě nenavázali fotbalisté Opavy na Andrově stadionu. Domácí Sigma tam zvítězila 4:1, když se prosadili Daněk, dvakrát González a Houska. Kontaktní gól mezitím vstřelil z penalty Nešický.

Hosté v úvodu zahrozili Čvančarou, to ale bylo na dlouhou dobu všechno. Iniciativu přebrali Hanáci, konkrétně Nešpor se ocitl v obrovské šanci po centru Housky. Po pětadvacet minutách šla Olomouc do vedení díky mladému Kryštofu Daňkovi. Ten se dostal k odraženému míči po Vepřekově ráně a hlavou jej dorazil do sítě.

O čtyři minuty později byl rozdíl ve skóre dvojnásobný. Pablo González se na hranici šestnáctky rozhodl pro střelu a dobře udělal. Jeho pokus se odrazil od tyče za brankářova záda. Před přestávkou vystrčila růžky i Opava. Nejprve Hellebrand pálil do obránce, Žídkovu hlavičku následně zastavilo břevno.

Nakonec ale přišla pro Slezany ještě před pauzou další pohroma. Po druhé žluté kartě se musel do sprch poroučet Tiéhi. Přesto se žluto-modří dokázali dotáhnout na těsný rozdíl. Po faulu Hubníka dostali příležitost zahrávat pokutový kop, k němuž se postavil Aleš Nešický a ten tvrdou ranou procpal balón mezi tři tyče.

Avšak domácí nechtěli se svým vedením hazardovat. Už ve třiašedesáté minutě vypálil Vepřek, přičemž i tentokrát Fendrich jeho střelu vyrazil pouze k dalšímu Hanákovi Pablu Gonzálezovi, na nějž už čekal opravdu snadný úkol.

A jen o pár desítek sekund později přidala Olomouc trefu číslo čtyři. Ve vápně se k balónu dostal David Houska, který jej povedenou střelou dostal za gólmanova záda. Fendrich si spravil chuť o deset minut později, kdy vychytal zajímavou hlavičku Hály.

Další gól už k vidění nebyl a Sigma tedy protrhla sedm utkání dlouhé čekání na vítězství, díky čemuž se dočasně dostala na šestou příčku. Opava naopak ve své nelichotivé sérii pokračuje a je poslední.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Ricken15

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele