14. kolo
22.12.2020 15:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Jablonec otočil a z Olomouce veze tři body

Série remíz v podání Sigmy je u konce. Olomoučtí doma totiž nestačili na Jablonec 1:3, a to přesto, že díky Chytilově trefě vedli. Jenže ještě před pauzou srovnal Doležal, po pauze z penalty skóroval Ladra a Doležal nakonec druhým gólem pečetil vítězství.

V úvodních minutách byly k vidění dvě příležitosti na straně Jablonce. Nejprve zhatila domácí defenziva zakončení Ladrovi, následně po Vepřekově chybě musel likvidovat Pilařovu střelu Mandous. Hanáci se osmělili až ve třetí desetiminutovce. Nejprve to dvakrát zkoušel ze střední vzdálenosti González, který ani jednou úspěch neslavil.

Po čtvrtině utkání nakonec dostal Sigmu do vedení Mojmír Chytil. Ten se dostal k balónu po průniku Housky a centru Vepřeka, následně přeskočil Zeleného a zakončil mimo Hanušův dosah. Srovnáno bylo v šestatřicáté minutě. Z levé strany poslal Krob míč do vápna, tam si prostor našel Martin Doležal a hlavičkou rozvlnil síť.

V závěru první půle mohli domácím vrátit vedení Chytil a González, jenž do brány ani jeden míč neprocpal. Hned po návratu ze šaten musel Mandous krotit Pilařovu střelu, následný pokus Doležala skončil na břevně. Na opačném konci hřiště zamířil Falta jen pár centimetrů od tyče.

Po hodině hry Mandous zneškodnil i Krobovu zajímavou ránu, jenže následně přišla mnohem těžší situace. Po Zeleného střele zahrál rukou Sladký, což sudí odměnil nařízením pokutového kopu. K tomu se postavil Tomáš Ladra, jehož penalta se štěstím skončila za zády brankáře, který si na ni i sáhnul.

Deset minut před koncem uklidnil Jablonec znovuzrozený Martin Doležal. Od rohového praporku odcentroval Ladra, exolomoucký útočník nakonec druhou hlavičkou v zápase pečetil výhru svého současného týmu nad tím bývalým.

Sigma už v koncovce nedokázala s výsledkem nic udělat a hrozí ji tak po dlouhé době vypadnutí z elitní čtyřky. Naopak Jablonec díky víkendovému odloženému zápasu Sparty a její remíze s Libercem přezimuje na druhé příčce.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele