3. kolo
11.09.2020 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Sigma si pochutnala na Klokanech. Výhru nad Bohemians režíroval Houska

Olomouc zvládla i druhý domácí zápas v sezoně. Po Liberci padli na Hané i Bohemians, kteří do vlastní brány propustili dva míče z kopačky Davida Housky a v závěru ještě jeden od Mojmíra Chytila. Hanáci tak mají na svém kontě šest bodů, hosté pak o dva méně.

Sigma se přitom v úvodu utkání hledala a zprvu to nevypadalo, že by mohla pomýšlet na výhru. Postupem času ale přidala na obrátkách a až na jednu šanci soupeře v podstatě k ničemu nepustila.

V sestavě domácích došlo oproti poslednímu duelu s pražskou Spartou k jediné změně, když Faltu na levém kraji zálohy nahradil González. Klokanům se vrátil stoper Hůlka, jenž ze základní jedenáctky vystrnadil i tak zraněného Köstla.

Ospalý úvod se nesl zejména ve znamení nakopávaných balónu, které zřídkakdy nalezly adresáta. Oba celky se střídaly v útočné snaze a opakovaně bez úspěchu. Až v osmnácté minutě se málem gólově urodilo. González lacině ztratil míč na polovině hřiště, následně Vaníček pláchl Breitemu a centrem nalezl v pokutovém území nabíhajícího Hronka, jenž z voleje o kousek minul bránu Sigmy. Pak se však náznaky šancí zase na čas odmlčely.

Olomouci totiž dělalo velké problémy vůbec založit kloudný útok. Klokani jejich snahu lehce vystihli a sem tam vymysleli zajímavý kontr. Teprve ve 28. minutě si domácí Houska navedl merunu na levou nohu a jedovatou střelou k tyči donutil gólmana Bohemians Le Gianga k zákroku. Po půlhodině hry vyhledal vzduchem hlavu Gonzáleze, ovšem jeho hlavička měla daleko k úspěchu. Ve 36. minutě rozehráli Hanáci šikovnou kombinaci, při níž ve ve finále přiťukl Nešpor Gonzálezovi, jehož tečovaný pokus těsně minul tyč.

Ve 41. minutě už akce Olomouce vyšla na jedničku. Houska si při protiútoku narazil s Nešporem a pohotovou střelou pravačkou uklidil pumlíč přesně k tyči - 1:0. Krátce po změně stran zase bohorovná obrana Pražanů nechala nenápadně, ale nebezpečně vypálil Hálu, jehož šouravý pokus proletěl těsně kolem Le Giangovy svatyně. V 51. minutě pak napřáhl Breite, ale pálil příliš vysoko. Za další tři minuty měl druhý gól na noze Houska. Jenže nejprve trefil tyč a následně z dorážky minul prázdnou bránu.

Následně tempo hry opadlo. Domácí si hlídali vedení, snahy hostů směrem dopředu pak vyznívaly naprázdno. Znovu živo tak bylo až v 84. minutě, kdy Hůlka v pokutovém území Bohemky poněkud nešikovně fauloval střídajícího Žifčáka. Sudí Cihlář nařídil pro Hanáky pokutový kop, který ve stylu à la Jorginho proměnil Houska. Definitivní podobu skóre pak dala akce tria střídajících hráčů. Žifčák rozběhl Faltu, jehož oblouček přes Le Gianga doklepl do sítě Chytil.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip oba týmy dají gól.

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 a hezký fotbal pro diváka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele