29. kolo
24.04.2021 14:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sigma zahodila penaltu, tři body z Hané tak odvezl Baník

Ondřej Smetana se konečně dočkal a v Olomouci získal jako hlavní kouč Baníku první vítězství na hřišti soupeře. Domácí přitom měli obrovskou šanci k tomu, aby Slezanům překazili radost, jenže v klíčovém momentu neproměnili pokutový kop.

První zajímavou příležitost si vypracovala Sigma. González rozehrál v sedmé minutě standardní situaci a po několika odrazech se dostal k zakončení Poulolo, jehož hlavičku ještě před brankářem Ostravanů Laštůvkou odkopli bránící hráči do bezpečí. Hosté naopak hned z první nebezpečné akce gólově udeřili. Buchta si ve 27. minutě narazil míč s De Azevedem a přímočarou souhru zakončil přesnou střelou po zemi.

Následující minuty patřily povzbuzenému Baníku. Tetour se krátce po půlhodině hry uvolnil přes Poulola k centru, po němž gólman Hanáků Mandous musel likvidovat hlavičku Šašinky i následnou dorážku od stejného hráče. Ve 37. minutě chybovala Olomouc při rozehrávce, jenže De Azevedo z úhlu místo přihrávky sobecky střílel - nepřesně. Domácí mohli nakonec vyrovnat krátce před přestávkou, avšak Houska z přímého kopu trefil břevno.

Po změně stran se nejprve do míče zajímavým způsobem opřel González, jeho pokus z dálky ale proletěl těně vedle Laštůvkovy svatyně. Baník si slibnou šanci vypracoval v 59. minutě, kdy pas od Holzera proskákal až ke Kaločovi, ten se však nakonec k zakončení z bezprostřední blízkosti nedostal. Sigma zase odpověděla za dalších pět minut, nedůrazná hlavička Gonzáleze ale neměla šanci na úspěch.

Slezané mohli druhou branku přidat v 77. minutě, kdy Breite zahrál špatnou malou domů hlavou, čehož chtěl využít Zajíc lobem přes Mandouse, strážce domácí svatyně ovšem míč vytěsnil. A tak se hosté v samotném závěru ještě třásli o tři body. Šíp totiž trefil ruku Kuzmanoviće, jenž se pohyboval ve vlastním pokutovém území, díky čemuž Hanáci kopali penaltu. Jenže González selhal a nechal pouze vyniknout Laštůvku, který se stal hridnou Baníku.

Ostravané se v samotném závěru přece jen dočkali druhé trefy. Kuzmanović v nastaveném čase se štěstím prošel do vápna soupeře, kde jeho přihrávka doputovala ke Kaločovi, který již tentokrát nikým neohrožován rozvlnil síť.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
fcb+mufc

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele