17. kolo
31.01.2021 14:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Berkovec zamkl krám a Zbrojovka urvala důležité body v Opavě

Opava se snažila a dokonce si vypracovala více příležitostí než Brno, nicméně důležitý záchranářský duel vyzněl lépe pro Zbrojovku. Hostům ke třem bodům pomohl také nedávno příchozí gólman Martin Berkovec, jenž si hned při svém prvním startu za Moravany připsal čisté konto.

Již v páté minutě mohl Opavu do vedení poslat Čvančara, jenž se zjevil za obranou Zbrojovky, hosty ale zachránil Berkovec. Sedm minut poté hlavičkoval po rohovém kopu Slezanů Březina a míč na cestě do sítě zastavil až na brankové čáře jeden z bránících hostů. Brno bylo produktivní hned ze své první střely na bránu. Fousek se z levé strany natlačil k zakončení, které i díky teči skluzujícího Didiby skončilo za zády opavského brankáře Fendricha - 0:1.

I po inkasované brance hrozili více domácí, avšak Březinův dalekonosný pokus po půlhodině hry si Berkovec bez potíží pohlídal. Několik okamžiků poté nicméně právě Březina skončil v nepříjemné pozici na trávníku, načež byl z preventivních důvodů stažen ze hřiště. Výčet akcí první půle následně ukončil nevyvedeným volejem Hellebrand.

Šest minut po změně stran se Opava chvíli radovala z vyrovnání, avšak Žídek hlavičkoval po centru z levé strany v ofsajdové pozici, tudíž jeho zásah neplatil. Po hodině hry se po delší době předvedli Moravané. Pachlopník vysunul do obrovské šance Moravce, jeho oblouček přes Fendricha ale skončil vedle tyče. V 68. minutě si chtěl po kontaktu z Večerkou vymodlit penaltu Štepanovský, jenže sudí Dubravský po konzultaci s kolegou u videa pokutový kop pro Brno odvolal.

V 79. minutě usiloval o vyrovnání Nešický, jehož přímý kop směřující pod břevno vytěsnil Berkovec. Definitivní pojistku na výhru hostů zahodil osm minut poté Fila, který do patřičných míst na zadní tyči neusměrnil balón letící od rohového praporku. V nastavení ale přišel o míč lacině Schaffartzik, čehož využil Hladík, který přece jen vsítil druhý gól Zbrojovky.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
tlaci

Zápas o holý život o ničem nerozhodne, už na Bohemce se drželi zuby nechty, i když 1. půli měl Čvančara tutovku na vedení. 1:1 Žídek - Vaněk (pen.)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele