13. kolo
20.01.2021 18:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Sparta v Opavě rozhodně nezářila, přesto bere tři body

Zatímco duel v Ostravě skončil remízou, z Opavy již Sparta veze tři body. Nutno ale říct, že o příliš zasloužené vítězství se nejednalo. Hosté totiž herně znovu zklamali a jen díky neefektivitě domácích vyhráli až příliš snadno.

Na to se však historie ptát nebude. Pražané nadále drží třetí místo a díky bodovému zisku se dotáhli na druhý Jablonec. Naopak Slezané zůstávají v tabulce poslední, ovšem výkon na hřišti je může do dalších bojů jen povzbudit.

Hosté se ujali vedení již ve třetí minutě. Hanousek na levé straně nechal rozběhnout Karlssona, jehož střelu tečoval dokonale (a také se štěstím) před bránou stojící Juliš. Brankář Opavy Fendrich neměl nárok. Vyrovnat mohl za dalších pět minut Hellebrand, který se dostal k balónu, ale střelu z výborné pozice zablokoval Hancko. Krátce nato se Hellebrand znovu ukázal, jenže jeho vynikající centr nedokázal hlavou tečovat zcela osamocený Lukáš Holík.

Místo očekávané aktivity Letenských to byli překvapivě domácí, kdo herně tahal za delší konec a dobýval obranu soupeře. Problém SFC nicméně tkvěl ve finální fázi, neboť naprosté minimum akcí Slezanů skončilo ohrožením brány, kterou hájil gólman Niţă. Většinu akcí Opavy přitom táhl Hellebrand, který hrál v jejím dresu teprve druhé utkání. Snahu spoluhráčů podpořil ve 43. minutě také stoper Didiba, jenž se vydal na zajímavý útočný výlet, který na hranici vápna ukončil tvrdým, leč čistým zákrokem Plechatý.

Šest minut po změně stran se domácím hráčům konečně podařilo zakončit. Střídající Kania našel centrem z levé strany Čvančaru, avšak jeho hlavičku lapil pozorný Niţă. O tři minuty později se po pořádné odmlce konečně připomněli též hosté, když Sáček napřáhl ze slušné vzdálenosti a donutil Fendricha k zákroku. Poté pokračovalo neúčelné útočné snažení Opavy. Nešického volný kop po hodině jen těsně nenašel nabíhající spoluhráče, Hellebrand zase na začátku 71. minuty sestřelil Hancka.

Nedáš, dostaneš: Sparta ze své pasivity vytěžila maximum v 73. minutě. Gólu přitom nedosáhli sami Letenští, neboť rohový kop Dočkala si do vlastní svatyně srazil nešťastník Čvančara. I poté ale hýřil aktivitou Hellebrand, jeho pokus ze 73. minuty nicméně Niţu neohrozil. Totéž platilo o hlavičce Žídka po rohovém kopu deset minut nato. Bojovní Slezané tak obranu Pražanů nepřekonali, naopak v 90. minutě jim třetí zásah zasadil Plavšić, jenž po rychlém přechodu dopředu zužitkoval pobídku od Vindheima.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele