8. kolo
21.11.2020 18:30 CET
0 : 6
(0:1)

Reportáž

Slavia střelecky explodovala, Opavě nasázela šest branek

Ačkoliv to dlouho nevypadalo na ideální výkon a poločasové vedení Slavii v Opavě zachránil Kúdela, nakonec sešívaní zvítězili 6:0. Další dvě trefy přidal Kuchta a po jedné Bořil, Sima a Musa.

Úvod zápasu vyšel lépe žluto-modrým, ve čtvrté minutě zajímavě pálil Řezníček, jehož ráně chybělo pár centimetrů. Slávisté se začali osmělovat postupně, ve dvanácté minutě se do příležitosti dostal Traoré, proti němuž vytáhl skvělý zákrok Fendrich. Následně pálil mimo Stanciu a zpracování zase v úniku zradilo Kuchtu.

Jelikož za domácí se nedokázal obstřelem prosadit Dordić, přišel první gól ze strany Trpišovského družiny. Centr z rohového kopu prodloužil Zima na zadní tyč, kde obětavým způsobem přesně zakončil Ondřej Kúdela Jen o pár desítek sekund později mohlo být srovnáno. Nejprve sám před brankářem nedokázal zkrotit míč Žídek, načež pálil do tyče Holík.

Po přestávce předvedli červenobílí výrazně zlepšený výkon. Jan Kuchta sice napoprvé v dobré pozici skórovat nedokázal, napodruhé už se mu to ovšem povedlo. Masopust se protáhl po pravé straně a předložil mladému útočníkovi, jenž přízemní ranou na zadní tyč trefil poloodkrytou branku.

Bleskově se o definitivní zajištění vítězství pokoušel akrobatickým způsobem Olayinka, i třetí gól ale nakonec přidal Jan Kuchta. Tentokráte mu k tomu pomohla akce Simy a následná Stanciuova nedůrazná střela, kterou ve skluzu dopravil za brankovou čáru.

Tím ale slávisté rozhodně neskončili. Po sedmdesáti minutách hry předvedl další výtečnou akci Sima, který přesprintoval Žídka, obešel Fendricha a napálil balón do levé tyče. Od ní se naštěstí pro hosty odrazil tak šikovně, že jej Jan Bořil mohl naprosto nerušeně dorazit do prázdné brány.

Ojedinělou akci poté předvedli Opavští, když Harazimovu hlavičku musel krotit Kolář. Pak se ale už dočkal zasloužené odměny v podobě gólu Abdallah Sima, a nebyla to ledajaká trefa. Talentovaný Senegalec si při sólu od půlky hřiště poradil hned se dvěma soupeři, načež z poměrně ostrého úhlu trefil balón přesně podél Fendricha.

Své šance nedokázali během chvíle proměnit jak mladičký Jurásek, tak jeho zkušenější kolega Traoré. Instinkt zabijáka ukázal až chorvatský šutér Petar Musa, jenž si naběhl na brilantní Holešův centr z pravé strany a z první završil na konečných 6:0.

Slavia tak i po osmi kolech zůstane na čele tabulky, kromě nejlepší ligové defenzivy se aktuálně pyšní i nejgólovější ofenzivou. Zato ta opavská se ukazuje býti děravou, vícekrát lovila míč ze sítě jen Příbram a Slezané aktuálně jsou na patnácté příčce.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 první porážka Číňanům se ve Slezsku nedaří

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Akinfeev

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl, to čo tam tí opavskí obrancovia vystrájali pri tom Simovom góle? Však z jeho strany to ani nebol nejaký excelentný slalom, jednoducho bol o level rýchlejší ako oni, prešprintoval ich, zamieril si to s loptou k bráne a vystrelil, pričom priestorová orientácia tých obrancov bola nula bodová.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele