32. kolo
15.05.2021 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Olomouc i přes komplikace zvítězila v Opavě

Olomoucká Sigma se v Opavě dostala do vedení a po vyloučení domácího kapitána Matěje Hrabiny se zdálo, že by si Hanáci mohli dojít pro snadnou výhru. Jenže Slezané se po změně stran nevzdali a hostům zkomplikovali cestu za třemi body. Mojmír Chytil však nakonec zařídil "Modré lavině" kompletní zisk.

V sestavě Hanáků se po zranění objevil Zahradníček, který se předvedl v osmé minutě, kdy z pravé strany vletěl do pokutového území Opavy, balón ale nasměroval jen do boční sítě. Proti dalšímu pokusu Gonzáleze už musel zasahovat opavský brankář Lasák, jenž odchytal svůj první prvoligový zápas.

Třetí šance Sigmy už přinesla úvodní gól. Beneš nejprve přenesl hru na pravou stranu, odkud Látal našel před bránou Zahradníčka. Toho ještě vychytal Lasák, avšak z dorážky se již nemýlil Zifčák. Ještě hůř bylo Slezanům po 36. minutě, kdy Hrabina srazil unikajícího Látala, jenž by jinak postupoval sám na Lasáka. Domácí obránce tak zcela zaslouženě viděl červenou kartu. Těsně před odchodem do kabin pak ještě Lasáka prověřil Zahradníček.

Opava sice dohrávala utkání v oslabení, po změně stran se ale paradoxně konečně probudila. Šest minut po změně stran prověřil Mondek hostujícího gólmana Macíka, který se mezi třemi tyčemi objevil namísto obvyklé jedničky Mandouse. Nedlouho poté však Breite na druhé straně vystihl přihrávku Hnaníčka na Nešického, avšak dobrou práci znehodnotil středopolař Sigmy nepřesným zakončením.

A tak se v 71. minutě dočkali Slezané vyrovnání. Juřena ještě trefil bránícího Beneše, dorážející Lukáš Holík už ale rozvlnil síť. Obrat mohl zařídit Helešic, jenž se prodral do šestnáctky Hanáků, zakončení slabší pravou nohou však zastavil Macík. Místo SFC tak nakonec udeřili hosté. González v 81. minutě ještě ztroskotal na vynikajícím Lasákovi, o dvě minuty později se ale Daněk prodral po levé straně do vápna a před bránou našel Chytila, jenž zblízka zařídil Olomouci tříbodový zisk.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele