6. kolo
03.10.2020 16:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Opava otočila duel s Teplicemi a poprvé v sezoně zvítězila

Opava se nenechala zlomit nešťastným úvodem utkání a nakonec proti Teplicím otočila výsledek ve svůj prospěch. Domácí se tak radovali z první výhry v sezóně a mají na svém kontě pět bodů, tedy o jeden méně než jejich sobotní protivník ze severu Čech.

Slezané zahájili duel velmi aktivně. Již ve druhé minutě pálil Juřena zblízka těsně vedle brány Teplic, záhy se do centru od Texla opřel Mondek a donutil brankáře Severočechů Grigara k vynikajícímu zákroku. Tlak Opavy pokračoval další střelou Holíka, která proletěla kolem tyče, a přímým kopem Zavadila, jenž díky dalšímu zásahu Grigara skončil na rohovém kopu.

Domácím však úvodní tlak nebyl nic platný, neboť v deváté minutě inkasovali. Moulisův pas na přední tyč si našel Mareš, jenž hlavou rozradostnil Skláře. Čtyři minuty nato mohl náskok Teplic navýšit Vukadinović, jenže při samostatném úniku trefil jen gólmana SFC Fendricha. Slezany obdržená branka evidentně rozhodila, Hrabina pak v šestnácté minutě odpověděl pouze slabým pokusem bez razance. Grigar si mohl na delší dobu oddechnout.

Po půlhodině hry se za další trefou hnal Mareš, jenž si poradil s bránícími Večerkou a Didibou, ovšem při zakončení nesešteloval mířidla. Ve 41. minutě připravil Vukadinović palebnou pozici pro nabíhajícího Žítného, který trefil boční síť. Až na konci poločasu se SFC probral. Blízko vyrovnání byl již Dedič, jemuž gól uzmul až na brankové čáře Mareček. V nastavení první půle ale zahrál ve vápně Teplic rukou Černý a Slezané dostali výhodu pokutového kopu. Penaltu si vzal na starost kapitán Žídek, který bez potíží skóroval.

Devět minut po změně stran předložil Mareš balon Trubačovi, jenž ovšem z nadějné pozice pálil na tribunu. Záhy přišel úder SFC. Mondek pro sebe uzmul odražený balon, snadno si jej nachystal na obstřel levou nohou, který neomylně zapadl k tyči kolem marně se natahujícího Grigara. Vyrovnáno mohlo být po hodině hry. Moulis získal merunu a předložil ji Marešovi, tomu ale radost na poslední chvíli překazil blokující Večerka. V 70. minutě se Moulis sám uvolnil k zakončení, narazil však na gólmana Slezanů Fendricha.

Potřetí se Opava radovala osm minut před koncem, jenže přihrávající Dordić se pohyboval v ofsajdu a zásah Helešice tedy nakonec neplatil. I tak všechny body zůstaly ve Slezsku.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
ondrasch77

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele