11. kolo
12.12.2020 14:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Opava zahodila v nastavení penaltu, s Mladou Boleslaví tak remizovala

Opava utnula svou sérii čtyř porážek v řadě, doma uhrála aspoň bod s Mladou Boleslaví, ani tak se však z poslední příčky výše nevymanila. Středočeši taktéž v tabulce zůstali na svém, tedy jen těsně nad sestupovým pásmem. Za domácí se na střeleckou listinu zapsali Štěpán Harazim a Tomáš Rataj v první půli, za hosty skóroval dvakrát v obou poločasech Jiří Klíma.

Do utkání daleko lépe vstoupili hosté. Obránce Hrabina chyboval už v 5. minutě, a to snad v nejnevhodnější chvíli, upadl před dotírajícím Jiřím Klímou, který tak vlétl do šestnáctky a sám před gólmanem Šromem nezaváhal v koncovce. Vedení každopádně Mladé Boleslavi nevydrželo příliš dlouho, moravskoslezský celek také vlastně jen využil zaváhání soupeře.

Kulhánek ve snaze odkopnout míč do bezpečí namazal na nohu pouze dobře napadajícímu Harazimovi, jenž pak z vyložené pozice pravačkou propálil brankáře Mikulce. A ve 35. minutě se Opavě podařilo rozvlnit brankovou síť také podruhé, to když Dordić svou kolmicí uvolnil naběhnuvšího Rataje, který pak z vyložené pozice před Mikulcem pohotově zacílil.

Stejně dobře, jako Mladé Boleslavi vyšel začátek dějství prvního, jí vyšly i úvodní chvíle toho druhého. Ve 47. minutě ještě zasmutnil Janošek, který překonal Šroma, protože jeho přesný zásah nemohl být uznaný kvůli ofsajdu, v 50. minutě se již však opětovně prosadil jeho spoluhráč Jiří Klíma, jehož parádní dlouhou přihrávkou vyslal do šance právě Janošek.

Ve zbývajících pasážích zápasu již další branka nepadla. V 77. minutě odmítl dovršit hattrick Jiří Klíma, kterého tentokráte Šrom vychytal, a v nastavení poté Opava zahodila velkou příležitost k urvání tří bodů na svou stranu. Poté, co VAR odhalil ruku Mazáňe ve vápně, byla nařízena penalta, k ní se postavil Tiéhi, avšak Mikulec jeho střelu z pokutové značky polapil.

Autor: Patrik Sandev / idnes.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele