21. kolo
27.02.2021 14:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Opava se připravila o gól a Jablonci podlehla

Přebytečná iniciativa Aleše Nešického, který nechtěně sebral Opavě vyrovnání, stála Slezany bodový zisk proti Jablonci. Domácí tak nenavázali na vítězství z Českých Budějovic a v tabulce zůstávají poslední. Hosté naopak v únoru poprvé vyhráli a zůstávají na třetím místě.

Do sestavy Opavy se po zranění vrátil kapitán Žídek, který v páté minutě díky bojovnosti Hellebranda jako první vyzkoušel pozornost brankáře Jablonce Hanuše. O čtyři minuty si na centr Březiny naskočil Rataj, tomu ale při zakončení překážel Smola a mladý útočník Slezanů hlavičkoval nepřesně. Krátce poté si první zákrok připsal gólman domácích Fendrich, jenž lapil pokus novice v základní jedenáctce hostů Podaného.

Ve 25. minutě se po dlouhém autu Didiby dostal k hlavičce Hellebrand, mířil však pouze nad břevno. Pět minut poté si zase na druhé straně hřiště připsal proti pokusu Považance snadný zásah Fendrich. Vyloženou šanci ale první půle nepřinesla.

Ovšem pouhých šest minut po změně stran se měnilo skóre. Podaný ocentroval na osamoceného Doležala, který přesnou hlavičkou poslal Jablonec do vedení. Střelce branky bylo najednou plné hřiště. Šest minut po gólu se neúspěšně snažil přehodit Fendricha, z následného rohového kopu hlavičkoval nad břevno a záhy mohl využít Kulhánkovu chybnou přihrávku, Opavu však opět zachránil včasným výběhem Fendrich.

Vyrovnat mohl po hodině hry Smola, po úniku z pravé strany jej ale vychytal Hanuš. V 73. minutě již Smolova hlavička mířila do brány mimo Hanušův dosah, jenže nešťastníkem okamžiku se stal Nešický, který zakončení spoluhráče zbytečně doklepl na zadní tyči do sítě. Jelikož se záložník Slezanů nacházel v ofsajdu, branka nemohla platit. Skóre poté zůstalo do závěrečného hvizdu neměnné.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele